SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Generalka za kraljevsko disciplino brez presežkov

4

termometer

Švedinja Marie Enquist (595) je slavila na tekmi z malokalibrsko puško 60 leže na evropskem prvenstvu z orožjem malega in velikega kalibra ter puško šibrenico v Beogradu.

Na sredini preizkušnji sta nastopili dve Slovenki: Živa Dvoršak je s 584 krogi zasedla 41., Renata Oražem Vršič pa s 583 krogi 45. mesto. Srebrno kolajno je osvojila Britanka Michelle Smith (595), bronasto pa Nemka Sonja Pfeilschifter (594). V ekipni konkurenci so zmagale Švedinje (1772) pred Čehinjami (1771) in Nemkami (1769).

Obe naši strelki sta ubrali povsem različni strategiji: 20-letna Dvoršakova (98, 99, 98, 96, 98, 95) je bila med prvimi tekmovalkami, ki je končala preizkušnjo, njena 38-letna reprezentančna kolegica Oražem Vršičeva (95, 97, 100, 97, 98, 96) pa je med zadnjimi zapustila strelsko črto. Po rezultatski plati sta bila njuna nastopa dokaj primerljiva, razlika med njima je znašal zgolj krog, obe pa sta precej zaostali za svojima najboljšima dosežkoma.

"Zadovoljna sem, da sem dobro začela, kar je lepa popotnica za petkovo tekmo v trojnem položaju. Proti koncu današnje preizkušnje sem imela vse večje bolečine v komolcu, pa tudi veter je začel pihati z veliko večjo močjo, kot na začetku tekme," je uvodoma dejala Dvoršakova in dodala: "Moj ritem streljanja je bil povsem normalen, tudi ponavadi tekmo zaključim med prvimi. Na včerajšnji mladinski preizkušnji, na kateri po pravilih Evropske strelske zveze nisem smela nastopiti, sem opazila, da je proti koncu tekme vse bolj močno pihalo, tudi zaradi tega sem hotela čim hitreje končati današnjo tekmo."

Tudi Oražem Vršičeva je današnjo preizkušnjo izkoristila kot generalko za veliko bolj pomemben nastop v kraljevski strelski disciplini, po njej pa je dejala: "To je bil bolj slab preizkus pred bližnjo tekmo v trojnem položaju. Uvodni dve seriji sem streljala zelo slabo, kar me pred petkovo preizkušnjo kar malce skrbi. Najboljše mi je šlo v tretji seriji, v nadaljevanju pa sem bila zaradi časovne stiske prisiljena pospešiti svoj ritem streljanja. Zadnjo serijo sem začela slabo, končala pa s petimi desetkami."

Slovenski selektor Lojze Mikolič je po tekmi priznal, da MK puška 60 leže ni primarna disciplina slovenskih strelk. "Ta disciplina je zelo težka, na njej praviloma zmagujejo 'specialistke'. Dvoršakova in Oražem Vršičeva sta priložnost za vidnejšo uvrstitev zapravili z nekaterimi slabimi serijami, s 584 oziroma 583 krogi enostavno nista bili konkurenčni najboljšim strelkam. Ob tem so bile razmere na strelišču dokaj težke, svoje pa je naredila tudi pomembnost tekmovanja."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin