Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 6. 2015,
22.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Elan svetovni pokal

Sreda, 10. 6. 2015, 22.19

8 let

Elan želi ostati na prestolu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Reka, Lesce, nemški Peiting, italijanski Belluno, avstrijski Thalgau in švicarski Locarno so v zadnjih letih tradicionalna prizorišča tekmovanj padalcev v skokih na cilj za točke svetovnega pokala.

Duri letošnjega tekmovanja za skupno zmago se odpirajo v petek na Grobniku, poleg šestih tekem pa padalce čakata še evropsko prvenstvo v Bolgariji in svetovne letalske igre v Dubaju.

V skokih na cilj v zadnjih letih ni velikih sprememb in skrivnosti. Slovenci so že dolga leta ena izmed prvih violin, toda njihova prednost pred tekmeci je vselej minimalna, tako da tudi nova sezona obeta zanimive tekme in boj za prestižno skupno zmago.

Italijani, Čehi, Madžari, Nemci, Poljaki in v zadnjih nekaj letih padalci iz ZAE, Omana in Bahrajna so tisti, ki našim junakom višin dihajo za ovratnik, toda slovenska izkušena vrsta skupne zmage ne bo kar tako predala iz rok.

"Glede na vse dosežke iz preteklosti bomo tudi v novi sezoni poskušali obdržati svojo raven, čeprav se zavedamo, da nam nikakor ne bo lahko. Uvodno tekmovanje je ponavadi namenjeno bolj tipanju konkurence, vsekakor pa bomo morali izkoristiti svoje izkušnje, saj nam primanjkuje nekaj trening skokov. Resda smo veliko delali na tleh, v 'trenažerju', kjer smo poskušali nadoknaditi ta primanjkljaj. Vsekakor si želimo dobrega začetka, a s takšno popotnico se na Reko odpravljajo vsi in prav vsi si želijo, da bi nas vrgli s prestola. Mi bomo poskušali narediti vse, da bi se ponovila lanska sezona, seveda pa bo to odvisno od številnih dejavnikov, ki spremljajo naš šport," pred uvodnim tekmovanjem v sezoni 2015 razmišlja Senad Salkič.

Moštvo za uvodno preizkušnjo še ni določeno, kandidati za nastop v ekipi Elan so Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec, Matej Bečan in Matjaž Pristavec, koga pa bo trener Drago Bunčič postavil v ekipo, bo znano tik pred odhodom na Hrvaško. Na Grobniku bodo poleg že omenjene sedmerice nastopili še Ptujčani Gorazd Vindiš, Matej Kostanjevec, Aleksander Čuš in Matej Korpar, v svetovni pokal pa se vrača še naša najboljša padalka Maja Sajovic, ki je lani osvojila naslov svetovne prvakinje, v svetovnem pokalu pa je nastopila le na uvodnih treh tekmah.

"Po srebru na svetovnem prvenstvu v Dubaju je bil moj naslednji cilj zlata medalja, in to se mi je lani v Banjaluki uresničilo. S tem je bil nekako dosežen cilj lanske sezone, tekmovanj v svetovnem pokalu pa se zaradi materinstva po osvojitvi naslova nisem več udeleževala. Letos so želje precej drugačne, toda zaradi manj trening skokov je pred prvim tekmovanjem karkoli napovedovati zelo nehvaležno. Prva želja v svetovnem pokalu je predvsem dober nastop na domači tekmi, kjer si po treh letih želim vnovič stopiti na stopničke," pa novo sezono pričakuje Maja Sajovic. Kot je na padalskih tekmovanjih dolgoletni običaj, se posamezno tekmovanje začne v petek zjutraj, konča pa v nedeljo okrog poldneva.

Ne spreglejte