SiolNET. Sportal Drugi športi
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mednarodni plavalni miting v Banjaluki

Dvojna sreča za Šeglovo: državni rekord in norma A za OI v Tokiu

0,15

termometer

Janja Šegel
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel je na mednarodnem mitingu v Banjaluki dosegla nov slovenski rekord 54,29 na 100 m prosto ter normo A za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Rekord Neže Klančar z letošnjega evropskega prvenstva v Budimpešti je izboljšala za 18 stotink sekunde.

Janja Šegel Sportal Šeglova desetinko od slovenskega rekorda, Stevens pod 28 sekundami

Mlada koroška plavalka Janja Šegel je bila normi blizu že v soboto, ko je zmagala v isti disciplini s 54,57 in kar dvakrat popravila osebni rekord. Da je zelo hitra, je potrdila nato še danes dopoldan, ko je na 200 m prosto obračala z dosežkom 54,62.

V solo plavanju, takoimenovani time trials, je nato popoldan dosegla še tako želeno normo za olimpijski nastop, svoj drugi po Riu 2016. "Že včeraj sem dvakrat dosegla osebni rekord in bila danes izredno hitra tudi v kvalifikacijah na 200 m prosto, kjer sem dala na prvi polovici vse od sebe. V vsakem plavanju pa je bilo še nekaj napak, nekaj priložnosti za izboljšavo. Zato sem se odločila za še en nastop na 100 m prosto in izplačalo se je," je o doseženi normi za OI povedala Šeglova.

Šeglova je v Banjaluki nanizala kar nekaj zmag. Šeglova je v Banjaluki nanizala kar nekaj zmag. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Plavalka je priznala, da je bilo v zadnjem poskusu za lovljenje norme tudi precej pritiska. "Seveda je bil. Ne bi bilo sicer konec sveta, če mi ne bi uspelo, a vem, kaj vse sem vložila v ta rezultat, koliko je bilo odrekanja in kako velika je bila želja. S tem izidom je zdaj vse to res poplačano," je še dejala nova potnica za igre v Tokiu.

Takoj nato je nastopila še na 200 m prosto in se z 2:03,28 veselila zmage še v tej disciplini, kjer je prepričljivo ugnala klubsko in reprezentančno kolegico Dašo Tušek. Dan je Šeglova nato izkoristila do konca in zmagala še na 50 m prosto in 50 m hrbtno, kjer je prepričljivo ugnala plavalko Ljubljane Lizo Fortuna.

Klančarjeva najboljša v Zagrebu

Neža Klančar je na dan, ko je ostala brez državnega rekorda na 100 m prosto, zmagala na mitingu v Zagrebu. Neža Klančar je na dan, ko je ostala brez državnega rekorda na 100 m prosto, zmagala na mitingu v Zagrebu. Foto: Vid Ponikvar Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde je bila z 1:11,77 najboljša na 100 m prsno. Slovenke so prevladovale tudi na 800 m prosto, najhitrejša pa je bila Tuškova.

Na mitingu Zagrebu pa je na 100 m prosto s 54,77 zmagala Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije. Dopoldan je bila Klančarjeva sicer najhitrejša tudi na 50 m delfin, a je finalni nastop odpovedala.

Peter John Stevens iz Triglava je bil z 1:03,77 drugi na 100 m prsno, njegova klubska kolegica Tina Čelik pa prav tako druga na polovični razdalji v ženski konkurenci z 32,65.

Drugo mesto je osvojil tudi Primož Šenica Pavletič iz PK Ljubljana, ki je z 2:00,81 le tesno zgrešil osebni rekord, ugnal pa ga je le Poljak Radoslaw Kawecki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin