Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 6. 2021,
21.05

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Neža Klančar Peter John Stevens Janja Šegel

Sobota, 26. 6. 2021, 21.05

2 leti, 10 mesecev

Šeglova desetinko od slovenskega rekorda, Stevens pod 28 sekundami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Janja Šegel | Janja Šegel bi skoraj postavila nov državni rekord. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Janja Šegel bi skoraj postavila nov državni rekord.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski plavalci ta konec tedna razveseljujejo z dosežki na mitingih v Banji Luki in Zagrebu. Najbližje svojim ciljem je bila Ravenčanka Janja Šegel, ki se je s 54,57 na 100 m prosto slovenskemu rekordu Neže Klančar približala na desetinko sekunde, olimpijski normi A za nastop v Tokiu pa na dve.

Šeglova še vedno lovi "vozovnico" za Tokio in na 100 m prosto ima prednost Klančarjeva, ki je slovenski rekord dosegla na letošnjem evropskem prvenstvu v Budimpešti. Kljub vsemu je z današnjim plavanjem prepričala tudi Janja Šegel, ki je že dopoldan s 54,88 dokazala, da je zelo hitra, popoldan pa se je na večni slovenski lestvici zavihtela na drugo mesto, s katerega je izrinila Saro Isaković.

V nedeljo bo imela Šeglova še enkrat priložnost za lovljenje norme, najbližje bi bila z odličnim izidom na 200 m prosto. "Za mano je super dan in z obema današnjima dosežkoma sem seveda zelo zadovoljna. Nekaj pa je grenkega priokusa, ker sem bila že danes tako blizu normi. A nimam kaj. Glavo pokonci. Jutri me čakata še nastopa na 50 in 200 m prosto," je za po tekmi povedala Šeglova.

Med reprezentanti sta v Banji Luki zmagi dosegli še Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde na 200 m prsno in Ravenčanka Daša Tušek na 400 m prosto.

Stevens napreduje, a nima veliko časa

Peter John Stevens je še vedno v bazičnem treningu. | Foto: Vid Ponikvar Peter John Stevens je še vedno v bazičnem treningu. Foto: Vid Ponikvar V Zagrebu pa je za prvi boljši izid po vrnitvi v domači Kranj poskrbel Peter John Stevens, ki se je ob zmagi na 50 m prsno s 27,90 prvič spustil pod 28 sekund. Slovenski reprezentant v koronskih razmerah v Nemčiji ni našel načina za pravi trening, v Kranju pa se spet skuša vrniti k dosežkom, ki jih je plaval pred tem.

"Peter je še vedno v bazičnem treningu, zato je ta izid zelo dober za ta čas. Napreduje že zdaj in šele po Zagrebu bova začela s specialnimi treningi, da se vrne na reprezentančno raven. A časa nimava veliko. Njegovi prvi večji cilji bodo prišli konec leta na tekmovanjih v kratkih bazenih, že pred tem pa si v svetovnem pokalu želiva dobre dosežke," je nastope pokomentiral trener Luka Berdajs.

Neža Klančar je dosegla najboljši individualni rezultat. | Foto: Vid Ponikvar Neža Klančar je dosegla najboljši individualni rezultat. Foto: Vid Ponikvar

Najboljši posamični izid je med Slovenci dosegla Neža Klančar iz Olimpije z zmago in rezultatom 25,26 na 50 m prosto. Primož Šenica Pavletič (Ljubljana) je bil s 56,77 treti na 100 m hrbtno, zmagal pa je legendarni Poljak Radoslaw Kawecki, kar priča o vnovič močni udeležbi na tradicionalnem mitingu Zlati medved.

Reprezentant Triglava Sašo Boškan je bil najboljši na 800 m prosto, na polovični razdalji pa je vnovič v napetem obračunu premagal mladince Olimpije Jako Pušnika, a sta Slovenca zasedla peto in šesto mesto.

Dobro formo je tik pred nastopom na mladinskem evropskem prvenstvu z osebnim rekordom in zmago na 200 m mešano potrdila tudi Zala Pogačar, z 1:12,14 in tretjim mesto na 100 m prsno pa je dobro nastopila še ena Triglavanka Tina Čelik.

Ne spreglejte