Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2023,
8.31

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

plavanje Caeleb Dressel

Petek, 30. 6. 2023, 8.31

10 mesecev

Dressel še naprej brez mesta v ameriški reprezentanci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Caeleb Dressel | Caeleb Dressel si še ni zagotovil mesta v reprezentanci za nastop na svetovnem prvenstvu. | Foto Reuters

Caeleb Dressel si še ni zagotovil mesta v reprezentanci za nastop na svetovnem prvenstvu.

Foto: Reuters

Ameriški zvezdnik plavanja Caeleb Dressel si še ni zagotovil mesta v reprezentanci za nastop na svetovnem prvenstvu v japonski Fukuoki, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sedemkratni olimpijski prvak je bil na 100 m delfin šele peti na državnem prvenstvu v Indianapolisu.

Za 26-letnega Dressla je Indianapolis prvi nastop, potem ko je odpovedal sodelovanje na lanskem svetovnem prvenstvu v Budimpešti in si vzel odmor od plavanja.

Američan je doslej v Indianapolisu nastopil na 100 m prosto, 50 m delfin ter 100 m delfin, a vselej zaostal za mesti, ki prinašajo nastop na Japonskem. Svetovno prvenstvo se bo tam začelo 14. julija, plavalci v bazenskih tekmovanjih pa bodo na sporedu od 23. julija.

Dressel je na 100 m prosto zasedel 29. mesto, na 50 m delfin pa je bil tretji, a za mesto zgrešil odhod v Fukuoko. Ponoči je bil na 100 m delfin peti, potem ko je kot devetouvrščeni v kvalifikacijah v finale napredoval po odpovedi Ryana Murphyja.

Dressel, ki je na olimpijskih igrah v Tokiu zlato kolajno osvojil na 100 m delfin, 100 m prosto, 50 m prosto ter v dveh štafetah, bo imel v Indianapolisu še eno priložnost na 50 m prosto.

S trenerjem Anthonyjem Nestyjem sicer za ameriške medije ne govorita o daljši odsotnosti in vrnitvi v bazene. "Kar se tiče treningov, se je vrnil na pravi način. Lahko ga le spodbujamo na tej poti, sam pa ve, kako je pripravljen," je za NBC dejal Nesty.

Dressel je na OI osvojil sedem zlatih kolajn, od tega dve v Riu de Janeiru 2016, na SP pa 15 v 50-metrskih ter šest v kratkih bazenih. Z velikih tekmovanj ima skupaj 33 kolajn.

Preberite še:

plavanje, Plavalana zveza Slovenije, Neža Klančar
Sportal Neža Klančar do treh zmag in državnega rekorda
Ne spreglejte