SiolNET. Sportal Drugi športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Bratislava, SP v kajaku in kanuju na divjih vodah

Dobri obeti: Savšek in Božič v polfinale z mest blizu vrha

0,02

termometer

Benjamin Savšek | Kanuist Benjamin Savšek je bil v kvalifikacijah SP odličen drugi.   | Foto: Nina Jelenc
Kanuist Benjamin Savšek je bil v kvalifikacijah SP odličen drugi. Foto: Nina Jelenc

Slovenska kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič sta se zanesljivo prebila v polfinale na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v slovaški Bratislavi. Savšek je v kvalifikacijah zabeležil drugi, Božič pa četrti čas. V ženski konkurenci se je v polfinale uspelo uvrstiti Alji Kozorog.

Anže Urankar, Simon Oven in Nejc Žnidarčič. Sportal Slovenci kljub velikim težavam do odličja na SP!

Med kanuisti je bil najhitrejši domači tekmovalec Alexander Slafkovsky, ki je za 2,34 sekunde ugnal Savška ter za 2,84 sekunde Božiča.

"Zadovoljen sem z današnjo vožnjo. Časi so bili kar blizu, tako da je bilo treba tekoče odpeljati brez kazenskih sekund. Za danes je cilj izpolnjen, nadaljujemo pa v nedeljo v polfinalu. V kvalifikacijah se je treba le uvrstiti naprej, nato pa se vse začne z ničle. Tega se zavedam in vem, da bom moral v nedeljo spet vrhunsko začeti," je po nastopu za Kajakaško zvezo Slovenije dejal Savšek, sicer olimpijski prvak iz Tokia.

Tudi Luka Božič je zadovoljen s kvalifikacijami. Dosegel je 4. čas.  | Foto: Nina Jelenc Tudi Luka Božič je zadovoljen s kvalifikacijami. Dosegel je 4. čas. Foto: Nina Jelenc

"Zelo sem zadovoljen z današnjim dnem. Tudi izboljšal sem vožnje z zadnjih dveh svetovnih pokalov. Imel sem zelo dober občutek. Mislim, da lepo gradim formo na poti h glavnemu delu sezone. Zdaj vse upe polagamo na nedeljski polfinale," pa je dejal Božič.

Tretji slovenski predstavnik Klemen Vidmar je v kvalifikacijah dosegel 45. čas, potem ko je zgrešil vratca, v drugi vožnji pa je bil za 4,5 sekunde prepočasen za nastop v nedeljskem polfinalu, zabeležil je 16. čas.

Od deklet v polfinalu zgolj Kozorogova

V ženski konkurenci se je v polfinale uvrstila le Alja Kozorog s 16. časom prvega dela kvalifikacij. S tem je bila 8,81 sekunde počasnejša od zmagovalke Kimberley Woods iz Velike Britanije.

V ženski konkurenci se je med slovenskimi kanuisti v polfinale uspelo uvrstiti samo Alji Kozorog. | Foto: Nina Jelenc V ženski konkurenci se je med slovenskimi kanuisti v polfinale uspelo uvrstiti samo Alji Kozorog. Foto: Nina Jelenc

"Moram reči, da se danes nisem počutila najbolj aktivirano in borbeno, a se mi je uspelo dobro ogreti. Vožnja je bila kar dobra, le v srednjem delu sem pustila nekaj sekund. Pričakovala sem zahtevnejšo progo. Voda je že tako sama po sebi precej zahtevna, zato ni bilo treba zapletati proge. Zagotovo pa lahko pričakujemo težjo progo za polfinale," je po nastopu dejala Kozorogova.

Lea Novak je prvi del kvalifikacij končala kot 31. (+15,97), Eva Alina Hočevar pa je bila mesto za njo (+17,15). V drugem delu se nato v nedeljski polfinale ni uspelo prebiti ne Hočevarjevi ne Novakovi. Prva je za uvrstitvijo med 10 najboljših zaostala dobrih osem sekund, druga pa še devet sekund več.

Peter Kauzer Sportal Kajakaši suvereni v kvalifikacijah na SP

Kaj nas še čaka?

V soboto se bodo na bratislavskih brzicah v polfinalu pomerili kajakaši in kajakašice. Med kajakaši (ob 10.08) bodo med Slovenci tekmovali vsi slovenski predstavniki, Martin Srabotnik, Niko Testen in Peter Kauzer, prav tako tudi med kajakašicami (9.03), ko bodo veslale Ajda Novak, Eva Terčelj in Urša Kragelj. Finalna nastopa bosta po 12. uri.

V nedeljo bosta tudi polfinalni vožnji kanuistov (10.08) in kanuistk (9.03). Pozneje sledita še finalna nastopa najboljše deseterice v ženski in moški konkurenci.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin