SiolNET. Sportal Drugi športi
0,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Športne zveze negativno presenečene nad izjavo direktorice direktorata za šport

Izjava direktorice direktorata za šport dvignila prah in sprožila odziv

0,93

termometer

Radenko Mijatović
Predsednik največje slovenske panožne športne zveze, prvi mož Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović. Foto: Vid Ponikvar

Športne zveze kolektivnih športov so v izjavi za javnost izrazile negativno presenečenje nad izjavo generalne direktorice Direktorata za šport ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Mojco Doupono v Odmevih na Televiziji Slovenija, da športne organizacije nimajo izdelanega dobrega načrta, kako športnike vračati nazaj v trenažne procese.

Iz izjav generalne direktorice Direktorata za šport panožne zveze niso zasledile nobenega načrta oziroma ustrezne rešitve kako urediti trenutni položaj, so zapisali v izjavi za javnost.

"Tako kot številne dejavnosti je tudi šport zaradi epidemije ter spremljajočih ukrepov zelo prizadet. Zato smo upali, da bomo, sodeč na aktualno temo pogovora 'šport v času epidemije koronavirusa', vendarle izvedeli tudi kakšno vzpodbudno informacijo glede športnega udejstvovanja mladih. Kot smo že večkrat poudarili namreč menimo, da so največja žrtev trenutnih razmer prav mladi športniki in športnice, ki ne morejo oziroma smejo trenirati," so zapisali.

"Žal iz izjav generalne direktorice Direktorata za šport, Mojce Doupona nismo zasledili nobenega načrta oziroma ustrezne rešitve, kako urediti trenutno situacijo. Zato pa nas je zelo negativno presenetila njena bojazen, da športne organizacije nimamo izdelanega dobrega načrta, kako športnike, tudi tiste, ki so v tem času že preboleli covid-19, vračati nazaj v trenažne procese," so dodali.

Pod izjavo je podpisan tudi predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec. Pod izjavo je podpisan tudi predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec. Foto: Sportida

Generalni direktorici Direktorata za šport zato zveze sporočajo, da so zveze pripravile program, kako trenirati z mladimi igralci in igralkami v obdobju po vrnitvi v športne dvorane in na igrišča. Prav tako so načrt nadaljevanja tekmovanj pripravile tudi tekmovalne komisije.

"Športne zveze oziroma organizacije smo torej pripravljene. Čakamo le, da nam vi oziroma vaše ministrstvo ter drugi odgovorni organi v Republiki Sloveniji prižgete zeleno luč za športno treniranje mladih ter nam postavite pogoje, pod katerimi lahko delamo," so še zapisali.

Pod odziv so podpisani predsedniki nogometne (Radenko Mijatović), košarkarske (Matej Erjavec), hokejske (Matjaž Rakovec), odbojkarske (Metod Ropret) in rokometne zveze (Franjo Bobinac).

Radenko Mijatović Sportal NZS sporočila, kdaj se nadaljujeta prva in druga liga

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin