Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2018,
14.15

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Deni Kožul Darko Jorgić Darko Jorgić Bojan Tokić

Četrtek, 1. 3. 2018, 14.15

6 let, 1 mesec

Žreb za SP v namiznem tenisu 2018

Bojan Tokić o žrebu: Nihče ni srečen, da nas je dobil v skupino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Namizni tenis Bojan Tokić Andreja Ojsteršek Urh | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Halmstad na Švedskem bo od 29. aprila do 6. maja gostil ekipno svetovno prvenstvo v namiznem tenisu. Na njem bosta nastopili tudi obe slovenski izbrani vrsti. Moška reprezentanca bo igrala v prvi diviziji, kjer bo igralo 24 ekip, v skupini A, njeni nasprotniki bodo Hongkong, Egipt, Romunija, Švedska in aktualni evropski prvak Nemčija. Slovenke pa bodo v drugi diviziji igrale v skupini F proti Italiji, Belgiji, Grčiji, Argentini in Turčiji.

Moška reprezentanca, trenutno 23. reprezentanca sveta, bo imela v skupini A vse prej kot lahko delo, saj se bo na uvodni tekmi svetovnega prvenstva pomerila z reprezentanco Hongkonga, trenutno sedmo reprezentanco sveta po svetovni jakostni lestvici.

Tokić: Daleč so časi, ko nas je kdo podcenjeval

Bojan Tokić je z naskokom najizkušenejši slovenski reprezentant v namiznem tenisu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bojan Tokić je z naskokom najizkušenejši slovenski reprezentant v namiznem tenisu. Foto: Urban Urbanc/Sportida Vse prej kot lahek zalogaj bodo seveda tudi Nemci, ki so na lestvici celo pred Kitajci, in domačini, deveta reprezentanca sveta, ki se bodo Bojanu Tokiću, Darku Jorgiću in Deniju Kožulu skušali maščevati za poraz v četrtfinalu na evropskem prvenstvu v Luksemburgu. Egipt je v zadnjih letih najboljša afriška ekipa in je na svetovni lestvici 16., Romunija pa je mesto za njim.

"Zelo zanimiva skupina. Same kakovostne reprezentance, a tudi mi smo dovolj kakovostni, da lahko igramo z njimi. Seveda čudežev ne moremo pričakovati, bomo pa za vsakogar nevarni. Zagotovo nihče ni srečen, da nas je dobil v skupino, daleč so časi, ko nas je kdo podcenjeval. Mene že dolgo časa poznajo, zdaj pa že dobro poznajo tudi Darka in Denija. Nasploh pa je zdaj že toliko kakovostnih mladih igralcev, ki prihajajo iz različnih reprezentanc, zato podcenjevanja v našem športu praktično ni več," je dejal najizkušenejši slovenski reprezentant Tokić.

Slovenska ženska izbrana vrsta bo v drugi diviziji v skupini F igrala v glavnem proti reprezentancam, s katerimi se je pomerila že na zadnjem evropskem prvenstvu v Luksemburgu, še največjo neznanko pa jim bodo predstavljale Argentinke. Na uvodni tekmi bodo Slovenke igrale z Italijankami.

Na DP ne bo težko pričakovanega dvoboja 

Darko Jorgić bo konec tedna branil naslov na državnem prvenstvu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Darko Jorgić bo konec tedna branil naslov na državnem prvenstvu. Foto: Urban Urbanc/Sportida Namiznoteniški igralci se bodo konec tedna na Otočcu merili za državne naslove. Mnogi bi si želeli, da bi na prvenstvu nastopil tudi desetletje najboljši slovenski igralec Bojan Tokić in se pomeril z Darkom Jorgićem, a se to ne bo zgodilo.

Novogoričan bo v nedeljo že odpotoval v Doho, kjer bo prihodnji teden nastopil na tamkajšnjem mednarodnem prvenstvu Katarja, enem izmed najmočnejših turnirjev svetovne serije.

"Na lestvici sem padel, zato za ponovni vzpon potrebujem turnirje, seveda moram biti na njih tudi uspešen. Želim si na četrte olimpijske igre, zato potrebujem točke z mednarodnih turnirjev. Zveza mi je nastop omogočila, zdaj moram izpolniti pričakovanja," se dobrih nastopov nadeja Novogoričan, ki se je z mlajšim rojakom nazadnje pomeril pred dvema letoma na državnem prvenstvu na Jesenicah in Jorgića premagal s 4:2.

Naslov državnega prvaka bosta branila Jorgić in Alex Galič, ki bosta tudi tokrat prva favorita. Zanimivo bo videti, česa so še sposobni številni veterani, nekdanji reprezentanti, kot so Mitja Horvat, Gregor Komac, Uroš Slatinšek ... Odnehati nočeta niti 58-letni Darijan Vizjak niti tri leta mlajši Bojan Pavič.

Ne spreglejte