SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bizjakova uspešna, Lenarčič tudi v drugo prepočasen

2

termometer

Slovenska kanuistka Nina Bizjak si je v drugi kvalifikacijski vožnji svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Londonu zagotovila nedeljsko polfinalno vožnjo, Lenarčiču pa ni uspelo.

Bizjakova je v drugi kvalifikacijski vožnji zasedla peto mesto, ki je še vodilo v polfinale. Juretu Lenarčiču se tudi v drugo ni uspelo prebiti med najboljših deset, kolikor jih je napredovalo v nedeljski polfinale.

"V prvi vožnji sem naredila eno veliko napako takoj pod mostom" Bizjakova je z uspehom kariere v članski konkurenci v drugi vožnji s petim, zadnjim mestom, ki je še vodilo v polfinale, napredovala med najboljših 20, ki se bodo v nedeljo merile za preboj v finale.

V prvi vožnji je bila prepočasna, se vmes tudi prevrnila, a vseeno s 17. časom za najboljšimi ni zaostala preveč. V finale se je neposredno uvrstilo najboljših 15, še pet jih je priložnost iskalo popoldan. Popravni izpit je Bizjakova opravila brezhibno, čeprav jo je na zadnjih protitočnih vratih odneslo nekoliko prenizko, je bila na koncu dovolj hitra za najboljše.

"V prvi vožnji sem naredila eno veliko napako takoj pod mostom, zvrnila sem se, izgubila nekaj časa, nato pa ostali del proge odpeljala dobro. Glede na to, kako malo treninga sem opravila na tej progi, saj sem se na prvenstvo kvalificirala šele pred dvema tednoma, sem zadovoljna s tem, kar sem pokazala," je po kvalifikacijah dejala Bizjakova.

Bremena velike tekme kljub premiernemu nastopu na članskem svetovnem prvenstvu 20-letna Bizjakova ni čutila. "Proga sicer pusti kar velik vtis, tako kot ostale olimpijske proge, a v bistvu postavitev ni tako zelo težka. Je pa zahtevna voda, ki ti lahko povzroči veliko težav. Procedura pa je enaka kot na mladinskih prvenstvih in prvenstvih mlajših članov, a če to odmisliš, si sam s sabo in dirkaš normalno," je povedala Primorka.

Lenarčič ni bil dovolj hiter, Božič in Savšek pa Kanuist Lenarčič tudi v drugo na brzicah olimpijske proge v Lee Valleyju ni bil dovolj hiter. V prvi vožnji je bil 23., v polfinale je neposredno vodilo prvih 20 mest, v drugi vožnji pa je zasedel 12. mesto, medtem ko je v polfinale iz druge vožnje vodilo prvih deset mest. Tega je Lenarčič zgrešil zgolj za 29 stotink sekunde.

Čeprav je vozil brez dotikov vrat, njegovi vožnji nista bili dovolj hitri za napredovanje med najboljših 30, ki se bodo v nedeljo merili v polfinalu. Tja sta se že dopoldan uspela uvrstiti Luka Božič s tretjim in Benjamin Savšek s petim časom.

Aktualni svetovni podprvak iz Deep Creeka 2014 Savšek je v kvalifikacijah z enim dotikom v prvi vožnji zasedel peto mesto, Božič pa je progo odpeljal brez napak in bil tretji. Lenarčič je z enim dotikom in s 23. mestom le za malo prepočasen za najboljšo dvajseterico, ki neposredno napreduje v polfinale.

Dobra vožnja za boljšo samozavest Božič, ki se je že v sredo skupaj s Sašem Taljatom prebil v polfinale dvojcev, je bil uspešen tudi v drugo. Edini z dvojnim programom v slovenski ekipi je odpeljal brez napak in si že s prvo vožnjo zagotovil nedeljski nastop.

"Ta vožnja mi prav gotovo daje boljšo samozavest za naprej. Še zjutraj sem čutil nekaj strahu na tej vodi, pa čeprav se na treningu vedno dobro počutim. Mislim, da mi bosta jutri počitek in krajši trening dobro dela za polfinalne vožnje za soboto in nedeljo," je po uvrstitvi v polfinale dejal Božič."

V petek čakajo kvalifikacije še kajakaše Petra Kauzerja, Simona Brusa in Janoša Peterlina, v sredo pa so si polfinalne nastope priveslali kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj ter člana dvojca Luka Božič in Sašo Taljat.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin