Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 11. 2019,
20.18

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Cottbus svetovni pokal Luka Terbovšek Rok Klavora Tjaša Kysselef Teja Belak Sašo Bertoncelj

Četrtek, 21. 11. 2019, 20.18

4 leta, 5 mesecev

Cottbus, svetovni pokal, kvalifikacije

Belakova v finalu Cottbusa, Bertoncelj praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Teja Belak | Teja Belak se je prebila v finale preskoka, še vedno upa na olimpijsko vozovnico, se pa zaveda, da je pred njo misija nemogoče. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Teja Belak se je prebila v finale preskoka, še vedno upa na olimpijsko vozovnico, se pa zaveda, da je pred njo misija nemogoče.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prvi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Cottbusu je veselje prinesel le v tabor slovenske ženske reprezentance. Teja Belak si je zagotovila finale na preskoku s tretjo oceno. Sašo Bertoncelj na konju z ročaji je v lovu na olimpijske igre 2020 v Tokiu naredil korak nazaj, saj je ostal brez finala na 12. mestu.

Kvalifikacije na konju je dobil Kitajec Hao Weng z oceno 15,100, drugi je bil Ukrajinec Oleg Vernjajev z oceno 15,066, tretji pa Američan Stephan Nedoroscik z oceno 14,933. Bertoncelj je bil 12., prejel je oceno 14,133.

Leon Štukelj Novo mesto 120
Sportal Zapuščino Leona Štuklja bodo hranili v Novem mestu

Bertoncelj ni bil pretirano razočaran

Škofjeločan je že precej pred koncem kvalifikacij vedel, da ga v finalu najboljše osmerice ne bo. S težjo vajo ni imel pretiranih težav, kot je ocenil sam, je bila dobra, celo ena boljših v zadnjih tednih, zato ni bil pretirano razočaran.

"Moram biti realen. Položaj po svetovnem prvenstvu ni bil lahek, nisem treniral, kot bi moral, imel sem kup težav. Današnja vaja je bila najbolje narejena v tem obdobju. S tega vidika ne morem biti razočaran. Vseeno bi lahko naredil bolje in lepše. Prišel sem čez njo. Na mojo smolo so vsi fantje naredili svoje. Ocene morda izgledajo nizke, a je bil kriterij zelo strog. Na marsikateri tekmi bi lahko dobil tri ali štiri desetinke višjo oceno. Na kaki drugi tekmi bi morda dobil oceno 14,4. Ampak tudi ostali bi dobili višjo," je pojasnil.

"Današnja vaja je bila najbolje narejena v tem obdobju. S tega vidika ne morem biti razočaran," pravi Sašo Bertoncelj. | Foto: Ana Kovač "Današnja vaja je bila najbolje narejena v tem obdobju. S tega vidika ne morem biti razočaran," pravi Sašo Bertoncelj. Foto: Ana Kovač

Korak nazaj v boju za olimpijsko vozovnico

Bertoncelj je pred odhodom v Cottbus upal na ugoden olimpijski razplet, čeprav ni bil v najboljšem položaju. Po polovici kvalifikacijskega cikla je bil na lestvici na 17. mestu z 12 točkami iz lanskega Cottbusa, kjer je zasedel sedmo mesto. Nato pa zaradi težav s poškodbo izpustil naslednje tri kvalifikacijske tekme v Melbournu, Bakuju in Dohi. A v točkovni zbir za OI bodo šteli trije najboljši nastopi, danes pa je v lovu na olimpijsko vozovnico naredil korak nazaj.

"Res je, šel sem en korak nazaj. Pozitivna stvar je, da je Kohei Kameyama še slabši od mene. Ni dobil dodatnih točk. Kitajec Weng Hao je v finalu in bo verjetno zmagal ter se je približal temu, da izpolni normo za OI. Težko ga bo premagati. Ne razmišljam pa zdaj o OI. Sem razočaran, moram pa biti realen, da je bila močna tekma. Pokazal sem veliko, na tem moram graditi," je o tem povedal Bertoncelj.

Tjaša Kysselef je v kvalifikacijah preskoka zasedla 14. mesto. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tjaša Kysselef je v kvalifikacijah preskoka zasedla 14. mesto. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Belakova v finalu, a tudi pred olimpijsko "misijo nemogoče"

Precej bolje se je danes izšlo Belakovi, ki prav tako upa na olimpijski nastop, a se zaveda, da je pred njo bolj misija nemogoče. Za svoja dva skoka na preskoku je dobila oceno 14,166, kar je zadoščalo za tretje mesto. Boljši sta bili Kitajka Linmin Yu (14,704) in Rusinja Marija Paseka (14,299). Druga Slovenka na tem orodju Tjaša Kysselef je bila 14. z oceno 13,149.

Na dvovišinski bradlji se je predstavila Lucija Hribar in z oceno 12,300 osvojila 14. mesto. Najboljša je bila Rusinja Anastazija Ilijankova (14,533).

V moški konkurenci na parterju sta telovadila Rok Klavora in Luka Terbovšek. Prvi je z oceno 13,866 končal na desetem mestu, drugi z oceno 13,633 na 18. Vaja je najbolje uspela Japoncu Kazuki Minami (14,866).

Preberite še:

Sveča Evergreen
Sportal Ameriška telovadka padla z bradlje in umrla
Simone Biles
Sportal Izjemna Američanka v pozabo pahnila še Vitalija Šerba
Ne spreglejte