Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 2. 2020,
19.19

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Klara Apotekar Patricija Brolih Vito Dragič Ana Velenšek Tina Trstenjak Andreja Leški

Nedelja, 9. 2. 2020, 19.19

4 leta, 2 meseca

Grand slam, Pariz

Apotekarjevi peto mesto v Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Klara Apotekar | Klara Apotekar je borbo za bron predala. | Foto Sasa Pahic Szabo/Sportida

Klara Apotekar je borbo za bron predala.

Foto: Sasa Pahic Szabo/Sportida

Evropska prvakinja Klara Apotekar je na grand slamu v judu v Parizu osvojila peto mesto v kategoriji do 78 kg. Odločilno borbo za bron proti Japonki Mami Umeki je varovanka Marjana Fabjana predala brez boja.

Apotekarjeva je bila kot nosilka drugega dela razpredelnice v uvodu prosta, nato pa je predčasno dobila dvoboj z bronasto z azijskih iger Korejko Hyun-Ji Yoon. Za polfinale je zadostoval vazari v končnici dvoboja s Poljakinjo Beato Pocut.

V polfinalu pa je borka celjskega Sankakuja izgubila dvoboj z izkušeno Francozinjo Fanny Estelle Posvite, ki je dolgo delala vzvod, Apotekarjeva pa ni in ni popustila, v končnici pa se je situacija le obrnila v prid kasneje srebrni Francozinji. V nadaljevanju je Apotekarjeva dvoboj za bron z nekdanjo svetovno podprvakinjo Umekijevo predala.

"Klara ima poškodovano rebro. Ne vemo še, kako hudo je, a naslednje dni bo počivala, saj ekipa ostaja na krajših pripravah v Nemčiji, potem pa bomo videli, kako bo z okrevanjem. Mislim, da je zaradi poškodbe ne bo na naslednji tekmi in samo to lahko zaenkrat povem," je o poškodbi svoje varovanke povedal trener Marjan Fabjan.

O samih nastopih pa je dodal: "Do polfinala se je Klara borila dobro, tam pa je naredila majhno napako. Tudi Ana je dala vse od sebe, morda je še nekoliko premalo napadala, a ni delala slabo."

Tina Trstenjak
Sportal Trstenjakova bronasta v Parizu, Leškijeva peta

V soboto je bila Tina Trstenjak bronasta

V isti kategoriji je nastopila tudi Patricija Brolih in najprej dobila boj z Nemko Tereso Zenker, nato pa je po končnem prijemu izgubila proti olimpijski prvakinji Francozinji Audrey Tchumeo.

Ana Velenšek pa je v kategoriji nad 78 kg v prvem krogu s končnim prijemom premagala Jia Wen Tsai iz Tajpeja, nato pa jo je ugnala 21-kratna afriška prvakinja Nihel Cheikh Rouhou iz Tunizije. Ta se je odločila za statičen dvoboj, bila večino časa v podrejenem položaju, v odločilnem trenutku pa je v končnici Velenškovo za še tretjo kazen spretno zrinila z blazine.

Za Vita Dragiča je bil v uvodu usoden francoski podprvak Emre Sanal. Dvoboj je šel v podaljšek, kjer je Dragič prejel še tretjo kazen.

Že v soboto je olimpijska prvakinja Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kg osvojila bron, Andreja Leški je bila v isti kategoriji peta.

Že čez 14 dni judoiste čaka naslednji grand slam v Düsseldorfu.

Ne spreglejte