Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 12. 2019,
11.44

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Mihael Žgank Klara Apotekar Ana Velenšek

Sobota, 14. 12. 2019, 11.44

4 leta, 4 mesece

Apotekarjeva in Velenškova izpadli, Žgank do brona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Mihael Žgank | Mihael Žgank, ki tekmuje za turško reprezentanco, je na mastersu v kitajskem Qingdau osvojil bronasto odličje. | Foto STA

Mihael Žgank, ki tekmuje za turško reprezentanco, je na mastersu v kitajskem Qingdau osvojil bronasto odličje.

Foto: STA

Slovenski judoistki Klara Apotekar in Ana Velenšek sta na mastersu v kitajskem Qingdau tatami po porazih zapustili že po prvi borbi. Bolj uspešen je bil v kategoriji do 90 kilogramov Mihael Žgank, ki z novim priimkom Ozerler nastopa za Turčijo, saj je osvojil bronasto kolajno.

Evropska prvakinja Klara Apotekar je morala v kategoriji do 78 kg priznati premoč 29-letni Kitajki Feng Chei, nosilki štirih kolajn z azijskih iger.

Za Velenškovo, drugo tekmovalko celjskega Sankakuja, pa je bila v kategoriji nad 78 kg usodna Ukrajinka Galina Tarasova, ki je zaradi izredne telesne teže težko rešljiva ugnala za slovensko šampionko. Po zmagah v Bakuju in Zagrebu se je Ukrajinka danes veselila še tretje zmage v tretjem obračunu letos.

Ana Velenšek | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Juda se je pri Marjanu Fabjanu na Lopati pri Celju naučil tudi Mihael Žgank, ki pa je po naslovu svetovnega podprvaka dobil mamljivo ponudbo iz Turčije in zamenjal potni list. Za novo domovino je danes osvojil bron.

Žgank je po dvoboju v St. Peterburgu letos še drugič ugnal Slovaka Petra Žilko, nato nosilca petih kolajn z azijskih prvenstev Kazahstanca Islama Bozbajeva in v četrtfinalu še dvakratnega azijskega prvaka Komronšona Ustopirijona iz Tadžikistana.

V polfinalu je bil za Žganka usoden mladinski svetovni prvak Laša Bekauri iz Gruzije, ki je svoj talent potrdil z zmago v finalu. V boju za bron pa je bil Žgank boljši še od Japonca Kente Nagasawe, lani bronastega na svetovnem prvenstvu.

Ne spreglejte