Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2013,
12.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anja Klinar

Četrtek, 21. 3. 2013, 12.24

7 let, 12 mesecev

Anja Klinar: Želja ostaja finale svetovnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska plavalna reprezentanca je sklenila prve bazične višinske priprave v Španiji.

Visoke načrte ima po uvodu v sezono tudi Jeseničanka Anja Klinar, plavalka širšega svetovnega vrha, ki si še vedno želi preboj med najboljšo osmerico na svetu, kar je njen cilj na letošnjem SP v Barceloni.

Klinarjeva je bila z 10. mestom najboljša slovenska plavalka na olimpijskih igrah v Londonu. Vrhunski dosežek pa pri plavalki pušča nekaj grenkega priokusa, saj je nadgradila zbirko vrhunskih uvrstitev ne svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah, manjka pa ji uvrstitev med najboljšo osmerico, ki jo lovi že od leta 2004.

Prav pred atenskimi olimpijskimi igrami 2004 je bila najbližja prvemu olimpijskemu finalu, a sta s trenerjem Miho Potočnikom takrat tempirala formo za mladinsko evropsko prvenstvo, kjer je Klinarjeva v karieri osvojila kar tri zlate medalje. Na olimpijskih igrah je nato za finale zmanjkala sekunda in pol, s ponovljenim dosežkom z MEP pa bi se v finale iger uvrstila kot šesta. Podobno se je v zadnjem desetletju zgodilo še nekajkrat, čeprav plavalka konstantno napreduje s svojimi dosežki. Uteha so medalje z evropskih prvenstev.

Letošnji uvod v sezono na mitingu na Ravnah na Koroškem je pokazal novo dobro pripravljenost, saj je Klinarjeva kot za šalo podirala rekorde mitinga. "To so že izidi, ki sem jih lani dosegala na mitingih pred Londonom. Seveda bo do svetovnega prvenstva v Barceloni vse skupaj treba dvigniti na precej višjo raven," pravi plavalka. Njeni paradni disciplini ostajata 400 mešani in 200 delfin: "A zadnje čase veliko raje plavam delfin. Nekako mi v delfinu res kar leti."

Prave možnosti v letu 2013 bodo pokazali naslednji močnejši mitingi. Eden najmočnejših bo nastop čez 14 dni na mitingu v Eindhovnu. Pred Barcelono bo pomemben tudi nastop na sredozemskih igrah v Turčiji: "To bo pomemben trening. Barcelona je preblizu, zato bomo tam še v polnem treningu, bo pa to dobra tekma s konkurenco." A v podobnem pripravljalnem položaju bodo na sredozemskih igrah tudi tekmice.

Zadnjo medaljo v velikem bazenu je osvojila lani na evropskem prvenstvu na Madžarskem, kjer je slovenska štafeta 4 x 200 metrov prosto, v kateri so nastopile še Sara Isaković, Urša Bežan in Mojca Sagmeister, osvojila bronasto medaljo in se uvrstila tudi na olimpijske igre. A vsaj začasno dekleta o štafeti ne razmišljajo. "O tem se nismo pogovarjali. Sara je bila zelo pomemben element te štafete, saj je bila najhitrejša in niti natančno ne vem, kaj je trenutno z njo. Imamo veliko deklet, ki so hitre, a nam manjka ta ena močna plavalka. Vsekakor je štafeta zanimiva, a kakšna medalja ali finale sta trenutno daleč. Če bodo mlajše napredovale, je to drugače..."

Ne spreglejte