Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 4. 2021,
19.48

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Anja Klinar Tjaša Oder Katja Fain

Petek, 30. 4. 2021, 19.48

2 leti, 9 mesecev

Bratislava, mednarodni plavalni miting

Fainova še enkrat potrdila pot v Tokio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Katja Fain | Katja Fain je mednarodnem plavalnem mitingu Orca Cup v Bratislavi še enkrat dosegla normo A za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.  | Foto Vid Ponikvar

Katja Fain je mednarodnem plavalnem mitingu Orca Cup v Bratislavi še enkrat dosegla normo A za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

Foto: Vid Ponikvar

Plavalka mariborskega Branika Katja Fain je mednarodnem plavalnem mitingu Orca Cup v Bratislavi še enkrat dosegla normo A za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Ob zmagi na 1500 m prosto je dosegla nov osebni rekord 16:20,94.

Fainova je normo A na tej razdalji prvič dosegla že v začetku marca v istem bazenu, očitno pa je imenitno delala na nedavnih pripravah v Turčiji, saj je osebni rekord danes popravila še za dobrih šest sekund in se na večni slovenski lestvici prebila na tretje mesto za legendarnima Tjašo Oder in Anjo Klinar.

Mlada slovenska reprezentantka je dosegla tudi nov rekord mitinga v slovaški prestolnici, ki ga je pred tem s 16:26,16 leta 2011 postavila že omenjena Odrova.

"Moj cilj je bil, da sem hitrejša kot nazadnje pred dobrim mesecem dni tukaj in to sem uresničila. Na prejšnji tekmi nisem vedela, kaj točno me čaka, saj 1500 m prosto dolgo nisem plavala in sem se še lovila. Danes pa sem vedela, da moram hitreje začeti in lepo se je izteklo do cilja," je kot razlog za skokovit napredek navedla mlada Štajerka.

A sama dodaja, da to še ni najboljši dosežek v sezoni, saj si še boljšega želi že na evropskem prvenstvu v Budimpešti: "Smo z višinskih priprav, sem v polnem treningu in utrujena. Hitrejša bi morala biti že, ko bom spočita, pa tudi v plavanju je še vrsta malenkosti, ki jih lahko izboljšamo." Bolj za trening bo Fainova v Bratislavi nastopila še na 100 m prosto in 400 m mešano.

Nika Fain je na 100 m delfin danes osvojila peto mesto, Martin Bau, ki največ pričakuje na 800 m prosto, je bil na 200 m prosto 10.

Preberite še:

Neža Klančar
Sportal Za konec še štiri slovenske zmage
Janja Šegel
Sportal Še tri slovenske zmage v Gradcu
Neža Klančar
Sportal Klančarjeva dvakrat blizu državnega rekorda, odlična tudi Šeglova
Ne spreglejte