Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2012,
23.24

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anja Čarman Cekič

Sreda, 21. 11. 2012, 23.24

4 leta, 9 mesecev

Anja Čarman ne izključuje medalje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Anja Čarman tokrat za razliko od nekaterih prejšnjih prvenstev ni imela kakšnih zdravstvenih težav, zato si je pred EP v Chartresu zadala dokaj visoke cilje. Tudi medalja ni izključena.

Tudi tokrat bo glavna disciplina Anje 200 m hrbtno, finale pa bo zadnji dal prvenstva. Tokrat upa, da je pred njo boljša sezona, saj je v pretekli imela precej težav s poškodbo, zato se ni optimalno pripravila niti na olimpijske igre. "Ne bi si postavljala ciljev o medalji in se preveč obremenjevala. Želim odplavati osebni rekod na 200 m hrbtno, kar pomeni preseči čas, ki sem ga odplavala v visoko tehnoloških kopalkah. Počutim se v redu, ni pa nekih posebnih bolečin, ki sem jih imela v preteklosti," je uvodoma dejala Anja, ki se je pripravljala v bližini Slovenije. "Imeli smo malce krajše pripravljalno obdobje. En teden smo vadili na Reki," sporoča 27-letna Gorenjka.

Prvič bo na 52. evropskem prvenstvu tekmovala tudi mešana štafeta v različnih disciplinah. Anja bi seveda plavala v hrbtnem slogu, za kakšne napovedi o uvrstitvi pa seveda ni govorila, saj praktično doslej še niso preizkusili ekipe. "Upam, da bomo plavali štafeto. Bilo bi zabavno, kar dobro vpliva tudi na ozračje v ekipi. Nihče pa ne ve, kam bi se utegnili uvrstiti," je v smehu dejala nekdanja evropska prvakinja.

Po končanem prvenstvu v Francji bo decembra na sporedu tudi svetovno prvenstvo v Carigradu, kar bo zadnjič, saj bodo odslej prvenstva potekala v različnem koledarskem letu. Tudi glede plavalne kariere se še ni povsem odločila, za zdaj ima v mislih le SP prihodnje leto v Barceloni. "EP smo dali prednost. Mi pa ni naporno preveč, če sta prvenstvi skupaj. Bi se pa bolje pripravila, če bi bilo več premora. Lani sem bila po poškodbi zelo razočarana, nisem vsako leto mlajša in ne vem, koliko lahko še zdržim. Zaenkrat mi gre zelo dobro, plavam in imam cilje, a dolgoročnih ne," je še povedala Anja.

Ne spreglejte