Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 11. 2012,
7.24

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anja Čarman Cekič

Torek, 27. 11. 2012, 7.24

4 leta, 9 mesecev

Mankoč odločen: To je bilo zadnje EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Plavalna reprezentanca se je v ponedeljek vrnila z evropskega prvenstva v Franciji, kjer je osvojila dve posamični medalji in eno v štafeti. Peter Mankoč je najavil slovo od tovrstnih prvenstev.

Zbirka slovenskih medalj je srebro v štafeti 4x50 m mešano, v kateri so bili Anja Čarman, Nastja Govejšek, Peter Mankoč in Damir Dugonjić, oba reprezentanta pa sta se z odličjem okitila tudi v posamični konkurenci. Mankoč na 100 m mešano, kar je bila dolga leta njegova paradna disciplini, v kateri je serijsko osvajal evropske naslove, Dugonjić pa na 50 m prsno bron. To je bil za 34-letnega plavalnega šampiona zadnji tovrstni nastop na takšnih prvenstvih. Skupno je v kratkih bazenih osvojil kar 24 medalj. O svojih namerah je za zdaj obvestil le slovensko javnost. "Na prvenstvu o tem ostalim medijem nisem govoril. Ob vprašanju, če se vidimo tudi na naslednjem prvestvo, nisem mogel reči ne, vendar se več ne vidim na tovrstnih prvenstvih. Bom pa na uslugo štafeti, če me bo potrebovala. Vedno sem jo zagovarjal. Presenetila me je štafetna medalja, vendar je dejstvo, da imava z Dugonjićem najboljši čas pri predaji," je po prihodo na brniškem letališču govoril Mankoč.

PZS izgubič več, kakor jaz

Že čez dva tedna bo na sporedu svetovno prvenstvo, kar je zadnjič, da bosta prvenstvi v tako zgoščenem urniku. Še prej pa se bo Pero posvetil težavam s stegensko mišico, kar vpliva tudi na koleno. V prihodnje ga čakata dva projekta. Najprej priprava na svetovno prvenstvo v Barceloni, ki bo naslednje leto, nato pa še pogovori s predsednikom PZS, Miranom Kosom. Ni skrivnost, da vodstvo zveze in najboljši slovenski plavalec vseh časov nimata skupnih pogledov o prihodnosti slovenskega plavanja, vendar ob morebitnem dogovoru nekaterih Mankočevih predlogov, bi znal še za nekaj mesecev podaljšati izjemno plavalno zgodbo. "Ne vem, če bom tudi pozimi prihodnje leto še plaval, odvisno bo namreč prece od dogovora z zvezo. Če se ne bomo zmenili, potem ... Sem jih pa pozval k povsem legitimni rešitvi nekaterih stvari. Imel sem že en sestanek s predsednikom in, upam, da se bo do SP dalo rešiti kar in doreči kakšne stvari. Vendar PZS z mano več izgubi, kakor jaz z njo," je odločen Mankoč.

Anja Čarman: Ozračje te ponese

Ena izmed članic štafete Anja Čarman zadovoljstva ob prihodu ni skrivala. Ob srebrni medalji je odplavala tudi najboljši dosežek v karieri na 50 metrski razdalji v hrbtnem slogu. "Ne morem verjeti, da nam je to uspelo. Nismo mislili niti na finale, saj so ostale reprezentance precej močne. Zelo smo bili presenečeni, dali smo vse od sebe in plavali najboljše rezultate. Če bi en slabše odplaval, potem se ne bi izšlo. Te pa nekako to ozračje v ekipe ponese," je dejala Čarmanova.

Ne spreglejte