Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 10. 2012,
19.10

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anja Čarman Cekič Peter Mankoč

Nedelja, 28. 10. 2012, 19.10

4 leta, 9 mesecev

Čarmanova in druščina uspešni na Reki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski plavalci so na mitingu na Reki uspešno nastopili tudi v nedeljo. Posebej je izstopala Anja Čarman, ki je soboto izpustila, v nedeljo pa dosegla tri vidne izide.

Triglavanka Anja Čarman je v soboto praznovala zlato poroko starih staršev, v nedeljo pa vendarle prišla na Reko in zmagala z 59,16 na 100 hrbtno, kar je sekundo slabše od njenega slovenskega rekorda, na 100 mešano pa je z 1:02,31 celo za sekundo in pol izboljšala osebni rekord. Ob tem je bila zelo solidna tudi na 400 prosto, kjer jo je prehitela le Radovljičanka Anja Klinar.

"Starejša kot sem, boljša sem," je v smehu vidno zadovoljna z dosežki dejala Čarmanova, nato pa ocenila: "Mislim, da se me forma drži še od poletja. Takrat smo res dobro delali, a potem zaradi poškodbe rame v Londonu nisem dosegla svojih ciljev, seveda pa se delo obrestuje zdaj. Vesela sem nad izidi, saj bo evropsko prvenstvo na sporedu že zelo kmalu," je po tekmi ocenila Čarmanova.

Klinarjeva je v nedeljo dopoldan nastopila na 200 delfin in dosegla najboljši izid med vsemi nastopajočimi, popoldan pa je vso energijo usmerila v 400 prosto, kjer je zmagala z le sekundo slabšim dosežkom od osebnega rekorda. Prav ta tekma je bila med najbolj zanimivimi, saj sta se v ozadju za drugo mesto spopadli Čarmanova in Ravenčanka Tjaša Oder, mladinska svetovna prvakinja. Na koncu so v finišu odločile izkušnje in moč, prednost pa je bila na strani izkušene Kranjčanke. Do polovice je bila v boju za visoka mesta še ena ravenska plavalka - Mojca Sagmeister. Klinarjeva je svojim uspehom dodala še tretje mesto na 100 mešano. Dvakrat, na 50 prosto in 100 delfin, je bil drugi tudi ilirijan Peter Mankoč. Posebej prepričljiv je bil njegov dosežek v kravlu - 22,72.

Na stopničke se je uvrstil še triglavan Emil Tahirovič s tretjim mestom na 100 prsno, Velenjčanka Nastja Govejšek je bila druga na 100 prosto in na 50 delfin. V zadnji disciplini je posebej blestela Estonka Trin Aljand, ki nastopa tudi za ljubljansko Ilirijo. Pomemben miting slovenske plavalce čaka še prihodnji teden v Zagrebu, saj bo to za večino tudi zadnji test pred novembrskim evropskim prvenstvom v Franciji.

Ne spreglejte