Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 10. 2024,
19.13

Osveženo pred

2 uri, 10 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Natisni članek

Ana Belac

Ponedeljek, 7. 10. 2024, 19.13

2 uri, 10 minut

Vstopnica za najbolj elitno serijo turnirjev na svetu

Ana Belac postala članica turneje LPGA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Ana Belac | Slovenska golfistka Ana Belac si priborila vstopnico za najbolj elitno serijo turnirjev na svetu, The Ladies Professional Golf Association (LPGA). | Foto www.alesfevzer.com

Slovenska golfistka Ana Belac si priborila vstopnico za najbolj elitno serijo turnirjev na svetu, The Ladies Professional Golf Association (LPGA).

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska golfistka Ana Belac je sezono na turneji Epson v ZDA končala na enajstem mestu in si s tem priborila vstopnico za najbolj elitno serijo turnirjev na svetu, The Ladies Professional Golf Association (LPGA).

S tem je 27-letna igralka iz Portoroža izpolnila glavni cilj sezone, ki je bila sicer njena najbolj uspešna v karieri. Ob tem je nastopila tudi na olimpijskih igrah v Parizu.

Ana Belac, ki na svetovni lestvici zaseda 273. mesto, je drugič po 2021 postala članica turneje LPGA. Letos ji je to uspelo z dobrimi predstavami na turneji Epson, ki v ZDA velja za odskočno desko v LPGA.

Vstopnico si je prislužilo petnajst najboljših igralk z Epson Toura. Belac je na štirinajstih turnirjih le enkrat zgrešil rez - na zadnjem turnirju sezone, ko je imela karto praktično že v žepu, štirikrat se je uvrstila med prvih deset, najboljšo rundo pa je odigrala s 65 udarci na turnirju Tuscaloosa Toyota Classic, kjer je na koncu zasedla drugo mesto.

Ob tem je Belac odigrala še šest turnirjev na evropski seriji in se dvakrat uvrstila na šesto mesto. Podatek, da je v 2024 zaslužila več kot polovico denarja kot prej v celotni karieri (80.000 evrov v 2024), priča od tem, da je za njo najuspešnejša sezona doslej.

Nova sezona LPGA, na kateri je bil letos povprečni nagradni sklad turnirjev blizu dveh milijonov evrov, se bo začela konec januarja 2025, predvidenih pa je približno 35 turnirjev.

Preberite še:

Ana Belac
Sportal Slovenski golfistki se nasmiha mesto med elito
Ne spreglejte