Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 11. 2014,
13.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pokal Slovenije četrtfinale odbojka ACH Volley Calcit Volleyball Salonit Anhovo Panvita Pomgrad

Sreda, 19. 11. 2014, 13.47

8 let

ACH Volley in Panvita hodila po žerjavici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V pokalu so znani vsi udeleženci zaključnega turnirja. ACH Volley se je rešil po zaostanku z 0:2 v nizih, Panvita je proti Šoštanju potrebovala zlati niz, Šempetrčani pa so še drugič strli Go Volley.

ACH Volley, ki so lani klonili v polfinalu in ostali brez lovorike v tem tekmovanju, bi v tokrat kmalu ostali celo brez zaključnega turnirja. Oranžni zmaji so sicer potrebovali le zmago nad Kamničani, a so tekmo odprli zelo slabo. Kot bi mignil je bilo 0:2 v nizih v prid gostov, ki so imeli v četrtem nizu celo zaključno žogo za zmago, a je takrat slovenske državne prvake rešil povratnik po poškodbi, Jan Klobučar. O zmagovalcu je tako odločal peti niz, ki so ga v Tivoliju s 15:11 le dobili favorizirani Ljubljančani.

"Ves čas se nam dogaja, da v končnicah nizov odpove kakšen od naših ključnih igralcev in to se nam je zgodilo tudi danes. Na splošno bi rekel, da je naša ekipa popuščala iz minute v minuto, da je malce manjkalo prodornosti, da je nasprotnik igral neverjetno uspešno v obrambi, morda tudi z malce športne sreče, ampak tako pač je v odbojki. ACH Volley je svoje priložnosti izkoristil, mi jih žal nismo. Ne glede na poraz sem ponosen na svoje igralce, ki so odigrali dobro tekmo, ves čas so bili zelo borbeni. Nikomur ne morem nič zameriti. ACH Volley se je izvlekel z roba propada," je po tekmi dejal Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa.

Jan Klobučar, igralec, ki je bil zaslužen za zmago zmajev je dejal: "Pričakovali smo težko tekmo, a smo si v prvih dveh nizih sami le-to še otežili. Kamničani so pokazali dobro igro in to, da smo osvojili tretji niz je bilo prelomno za nas. Od tega trenutka naprej smo igrali boljše in tako tudi zmagali."

Vse prej kot lahko delo je na povratni tekmi čakalo tudi odbojkarje Salonita, ki so na prvi tekmi na Ravnah izgubili z 2:3. A kljub izgubljenem prvem nizu so branilci pokalnega naslova nato le strnili vrste in pričakovano zmagali s 3:1 v nizih.

Zanimiv je bil tudi obračun v Šempetru, kjer so domači odbojkarji še enkrat premagali Go Volley in se povsem zasluženo uvrstili na zaključni turnir. Vodilna ekipa 2. DOL in najlepše presenečenje letošnjega pokala naglas razmišlja tudi o organizaciji zaključnega turnirja.

Mučila se je tudi Panvita. Sobočani so imeli na povratni tekmi lepo prednost, saj so na prvi tekmi s 3:0 premagali Šoštanjčane, v gosteh pa se niso znašli in hitro izgubili z 1:3 v nizih. O zadnjem potniku na zaključni turnir je odločal zlati niz, tam pa so vendarle več znanja pokazali favorizirani odbojkarji Panvite.

V prvem polfinalu se pokala se bosta pomerila branilec naslova Salonit in senzacija iz Šempetra, v drugem pa državni prvak ACH Volley in podprvak Panvita.

Ne spreglejte