Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 12. 2013,
17.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Michael Schumacher Grenoble nesreča nesreča

Torek, 31. 12. 2013, 17.35

8 let

Znanih vse več podrobnosti Schumacherjeve nesreče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Medtem ko iz Univerzitetne bolnišnice v Grenoblu končno prihajajo nekoliko bolj pozitivne novice o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja, se mrzlično nadaljuje iskanje vzrokov za nesrečo.

Legendarni sedemkratni svetovni prvak formule ena je v Grenoblu prestal že drugo operacijo, s katero je ekipi zdravnikov uspelo omejiti otekanje možganov. Še vedno ostaja v umetni komi, njegovo stanje pa še vedno označujejo za kritično. Pred Schumacherjem je v najboljšem primeru dolgotrajno okrevanje, še vedno pa je v smrtni nevarnosti.

V tujih, predvsem nemških in angleških medijih pišejo predvsem o nesreči. Znano je, da je bil Schumacher po padcu pri zavesti, a nemiren in zmeden, pozneje se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo. Ko je prispel v grenobelsko bolnišnico, je bil že v komi. Znano je, da je z glavo treščil v skalo, ko je smučal zunaj označenih smučarskih prog v Meribelu.

Udarec je moral biti izjemno močan, saj se je 44-letni Nemec hudo poškodoval, kljub temu da je nosil čelado. Tu pa se začnejo podatki nemških in angleških medijev razlikovati. Zadnji namreč povzemajo izjavo "vira, ki je blizu preiskovalcem nesreče", ta je za Times povedal, da je Schumacher tik pred padcem smučal s hitrostjo od 60 do 100 kilometrov na uro.

Nemški Bild poroča, da se Schumi ni prav hitro spuščal po strmini, saj naj bi se le nekaj trenutkov pred padcem ustavil ob progi in pomagal prijatelju, ki je padel. Ko je odsmučal naprej, naj bi zavil v globlji sneg v neoznačenem predelu med progama, s smučjo zadel ob kamen, zaradi česar ga je katapultiralo v zrak, ob padcu pa je z glavo zadel ob skalo.

Schumacherjeva zastopnica Sabine Kehm je dogodke opisala: "Zgodilo se je osupljivo zaporedje nesrečnih naključij. Imel je veliko, veliko smolo. Nesreča se ni zgodila zaradi prevelike hitrosti."

Nemški novinarji, ki že od nedelje popoldne taborijo pred bolnišnico v Grenoblu, poročajo o gostem helikopterskem prometu, sogovorniki v bolnišnici pa so jim potrdili, da oskrbujejo nenavadno veliko poškodovancev. Eden od razlogov za številne nezgode na francoskih smučiščih bi lahko bilo tudi pomanjkanje snega.

Ne spreglejte