Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2024,
10.00

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Daniel Ricciardo Red Bull Racing RB F1 Team Juki Cunoda Formula 1

Nedelja, 9. 6. 2024, 10.00

1 mesec

Formula 1

Cunoda še naprej del sestrske ekipe Red Bulla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Yuki Tsunoda | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Japonski dirkač v elitnem avtomobilističnem tekmovanju svetovnega prvenstva v formuli 1 Juki Cunoda bo tudi v sezoni 2025 ostal pod okriljem Red Bulla. Iz nekdanje ekipe Alpha Tauri, ki od letos tekmuje pod imenom Visa Cash App RB, so sporočili, da del njihove ekipe ostaja varovanec Red Bullovega motornega partnerja Honde.

Vodja ekipe Laurent Mekies je dejal, da so izkoristili možnost v pogodbi za podaljšanje sodelovanja. V ekipi so navdušeni nad preprosto fenomenalnim napredkom Jukija Cunode v tej sezoni. "Vedno nas preseneča, dirko za dirko," je dejal Mekies. "Brez dvoma je njegova glavna odlika njegova naravna hitrost, ki ji je zdaj dodal veliko bolj zrel pristop, zaradi te kombinacije je zelo hiter in dosleden igralec ter odličen ekipni igralec."

Tudi Cunoda je bil v izjavi zadovoljen: "Dober občutek je, ko obstaja takšno zanimanje zame. Pred ekipo je velik razvojni projekt in vesel sem, da sem del tega. Lepo je vedeti, da vsi cenijo vse trdo delo, ki sem ga vložil, in da ekipa verjame, da ji lahko pomagam pri napredovanju."

Pri ekipi RB še niso potrdili drugega dirkača. To mesto trenutno zaseda Daniel Ricciardo. Avstralec pa ima za mesto v ekipi resnega tekmeca. Njegovo mesto bi lahko zasedel rezervni voznik Liam Lawson. Novozelandec je navdušil, ko je lani Avstralca zamenjal na petih dirkah, ko si je Ricciardo zlomil kosti v dlani v nesreči na veliki nagradi Nizozemske.

Montreal George Russell Mercedes
Sportal Noro, prvi in drugi do tisočinke enako hitra, polom Ferrarija
Montreal Max Verstappen Red Bull
Sportal Ena dobra in en slaba novica za Verstappna
VN Bahrajna Sergio Perez Red Bull
Sportal Sergio Perez še dve sezoni pri Red Bullu
Ne spreglejte