Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 9. 2020,
10.28

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

Sebastian Vettel

Četrtek, 10. 9. 2020, 10.28

3 leta, 7 mesecev

Sebastian Vettel

Štirikratni svetovni prvak bo Ferrari zamenjal za Aston Martin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
Sebastian Vettel | Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel bo kariero nadaljeval v britanski ekipi Aston Martin. | Foto Gulliver/Getty Images

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel bo kariero nadaljeval v britanski ekipi Aston Martin.

Foto: Gulliver/Getty Images

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel ostaja v formuli 1. Po letošnji sezoni, ko mu poteče pogodba s Ferrarijem, bo kariero nadaljeval v britanski ekipi Aston Martin, nasledniku Racing Pointa. Novico so danes potrdili v Racing Pointu in tako končali ugibanja o Vettlovi nadaljnji usodi.

Sergio Perez
Sportal Perez nepričakovano zapušča Racing Point

Vettel bo v ekipi zamenjal Mehičana Sergia Pereza. "Zame je to nova dogodivščina z res legendarnim proizvajalcem odličnih avtomobilov," je ob tem tik pred VN Toskane dejal zmagovalec 53 dirk v formuli 1. To je storil nekaj dni pred nedeljsko dirko, na kateri bo Ferrari praznoval jubilejni 1000. nastop v kraljevskem avtomobilističnem tekmovanju.

Vettla bo pri Ferrariju nadomestil Sainz ml.

A ugibanja o Vettlovi usodi so se stopnjevala. Poznavalci so ga vnaprej povezovali z Aston Martinom, še posebej po tem, ko je Perez že sporočil, da po sedmih letih zapušča ekipo. Pri Ferrariju pa so že maja napovedali, da bo Vettla v ekipi zamenjal Carlos Sainz mlajši. Takrat so se pojavili tudi namigi o Vettlovem koncu kariere, saj v drugih velikih moštvih prostora zanj ni bilo.

Britanci si želijo z ekipo prodreti v sam vrh in pri tem računajo na Vettlove izkušnje. Teh ni malo. Preden je začel dirkati na najvišji ravni, je bil Nemec rezervni voznik moštva BMW-Sauber in leta 2007 je dobil prvo priložnost na tekmi.

Leto kasneje je presenetil konkurenco z dirkalnikom moštva Torro Rosso na deževni dirki v Monzi in premagal izkušene tekmece z boljšimi bolidi.

Takrat je postal najmlajši zmagovalec dirke formule 1 v zgodovini, leta 2010 pri Red Bullu pa najmlajši svetovni prvak. Uspeh je nato še trikrat ponovil, pri Ferrariju, kamor je prestopil leta 2015, pa mu to ni uspelo.

Ne spreglejte