Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
1. 11. 2012,
18.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

VN Abu Dabija Sebastian Vettel Red Bull Mark Webber

Četrtek, 1. 11. 2012, 18.05

8 let

Vettel se počuti ranljivega

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
En odstop Sebastiana Vettla lahko sezono formule 1 postavi na glavo. Nemec pred VN Abu Dabija pravi, da se čuti ranljivega. Še več: meni, da ni najhitrejši (vsaj s tršimi gumami ne).

Kljub štirim zaporednim zmagam in vodstvu v skupnem seštevku s 13 točkami prednosti pred Ferrarijevim Fernandom Alonsom se branilec naslova z Red Bullom Sebastian Vettel še naprej počuti ranljivega. Že najmanjša napaka lahko prvenstvo obrne na glavo, poudarja pred pričetkom VN Abu Dabija na uličnem dirkališču Yas Marina. "Poglejte le Indijo, kjer smo imeli super dirko, nato pa se je v zadnjih krogih iskrilo pod mojim dirkalnikom. Sicer ni šlo za posebno težavo, a ni potrebno veliko domišljije za povsem drugačen razplet. Ko se zgodi kaj takega, vidiš, kako ranljiv si."

Tehničnih okvar je letos več kot v minulih sezonah. Vettla je denimo že dvakrat na cedilu pustil alternator. Lani pa mu je v Abu Dabiju počila pnevmatika. In nenazadnje nas Nemec spominja, kako je sam leta 2010 do naslova prvaka prišel po težavah tekmeca. Takrat se je na zadnji dirki v Abu Dabiju zalomilo Alonsu (napačna taktična odločitev) in Vettel je nadoknadil 15 točk zaostanka.

Čeprav vodstva ni izpustil iz svojih rok zadnjih 205 krogov, Vettel meni, da z Red Bullom ni tako zelo dominanten, kot se govori. "Mislim, da sta bila s tršimi pnevmatikami v Indiji McLaren in Ferrari malo hitrejša od nas. A sem imel dovolj prednosti iz prvega dela dirke." Dodaja, da je Jenson Button z najhitrejšim krogom na dirki (v zadnjem krogu) dokazal, da je McLaren zelo hiter. Že res, a če je Vettel z mehkejšimi pnevmatikami na kvalifikacijah razred zase in nato z njimi pobegne v prvih 10 krogih dirke, ga srebrni in rdeči pač ne morejo premagati.

Vettel ta konec tedna v Abu Dabiju dirka za tretjo zmago. V Zalivu mu je spodletelo le lani, ko se mu je predrla pnevmatika. Z Markom Webbrom imata lepo priložnost, da Red Bullu že to nedeljo priborita tretji zaporedni konstruktorski naslov. "Če nam uspe prav tu, bi bilo nekaj posebnega," poudarja Nemec, ki je dirkališče Yas Marina kar nekako vzel za svojega.

Ne spreglejte