Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
23. 6. 2016,
8.55

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

MotoGP Valentino Rossi

Četrtek, 23. 6. 2016, 8.55

7 let, 10 mesecev

Valentino Rossi: Letos sem močnejši kot lani

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Zmaga na VN Katalonije je Valentina Rossija vrnila v boj za naslov svetovnega prvaka v MotoGP. Nov izziv ga čaka to nedeljo v Assnu na Nizozemskem, kjer je lani v ciljnem šprintu premagal Marca Marqueza.

Valentino Rossi je prepričan, da je močnejši kot lani, ko je naslov svetovnega prvaka v boju z Jorgejem Lorenzom izgubil na finalu v Valencii.

"Pomembno je, da bom močan in hiter v nedeljo ob 14. uri. O tem razmišljam vso svojo kariero. Lani sem se boril za naslov prvaka do zadnje dirke, a na tej nisem bil tako hiter kot Lorenzo in Marquez. Letos je videti, da sem močnejši, čeprav imam manj točk. Sem v lepem obdobju: rad imam svoj motor, Yamaha je zelo konkurenčna, rad imam Michelinovo gumo, ker sem z njo odrasel, mi je zelo blizu," je pred Assnom povedal Valentino Rossi.

Po VN Katalonije so se karte zelo premešale. Primat je prevzel Marquez in ima deset točk prednosti pred Lorenzom, ki je v Barceloni dobil ničlo. Rossi je po novi zmagi od Marqueza oddaljen 22 točk, od Lorenza pa 12. Italijan je opozoril, da bi lahko vodilnemu trojčku v drugem delu sezone močno nagajala Ducati in Suzuki.

Pazite se Ducatija in Suzukija

"Mislim, da bo prvenstvo z vsako dirko postajalo bolj odprto, težje ga bo razumeti, bolj bo zanimivo. Mislim, da smo vsi na isti ravni, sem hiter kot Marquez in Lorenzo. Zelo močni so tudi Pedrosa, Vinales in Iannone. Včasih je naš motor boljši, včasih Honda, včasih so hitrejši drugi dirkači, a ostalo je še 11 dirk, zato je pomembno, da še naprej garamo in skušamo pokazati svoje najboljše predstave."

Pedrosa je drugi najbolj izkušen dirkač v MotoGP. Z Rossijem tekmujeta od leta 2006, ko je Dani vstopil v kraljevski razred. Španec je zelo pohvalil trenutno Valentinovo formo, a poudaril, da ni več tako konstanten, kot je bil, ko je zlahka pobiral naslove svetovnega prvaka.

Rossi ni več tak kot v svojih zlatih časih

"Mislim, da zdaj Rossi dirka super, še posebej glede na to, da mora leto za letom ohranjati motivacijo. To je zelo težko, a vem, da je bil v letih 2008 in 2009 (takrat je Rossi osvojil dva zaporedna naslova svetovnega prvaka z Yamaho, op. p.) zelo močan vsak dirkaški konec tedna. Zdaj je malo drugače, saj je nekatere nedelje hiter, nekatere pa ne, a kljub temu ga je zelo težko premagati."

Ne spreglejte