Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
10.12

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

MXGP Tim Gajser Tim Gajser

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 10.12

7 let, 11 mesecev

Nepopustljiv bojevnik, ki se zmeraj pobere s tal in ful gas naprej (video)

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Tim Gajser je pred največjim številom svojih navijačev v letošnji sezoni dokazal, da je pravi borec, čeprav si tu in tam privošči kakšno napako.

Tim Gajser je bil po suvereni zmagi na kvalifikacijski dirki glavni favorit za zmagi na obeh dirkah v italijanski Pietramurati. Ko so se delile točke in slava, pa mu ni šlo vse po načrtih. Na prvi dirki je zaspal na štartu, na drugi dirki pa je naredil veliko napako.

 

Kljub temu je iz obeh preizkušenj izvlekel četrto mesto in se še osmič zapored zavihtel na stopničke. To pomeni, da ostaja še zmeraj edini, ki je letos na vseh prizoriščih stal na zmagovalnem odru.

Gajser lahko samozavestno nadaljuje sezono, čeprav na osmi postaji SP na posameznih dirkah ni bil med najboljšimi tremi. Še zmeraj je namreč obdržal surovo hitrost – na drugi dirki je najbolje štartal, v celotnem dirkaškem koncu tedna pa je postavil najboljši čas kroga.

 

Po 16 odpeljanih dirkah in italijanski avanturi je v primerjavi z Yamahinim tekmecem Romainom Febvrejem izgubil 4 točke, v primerjavi s skupnim zmagovalcem Antoniom Cairolijem s KTM-om pa 11. Trenutno razmerje moči v svetovnem prvenstvu je naslednje: primat je obdržal Gajser, Febvre se mu je približal na 4 točke, Cairoli pa na 25.

Febvre je v Pietramurati postregel s koktajlom: na prvi dirki je na štartu padel v prvem ovinku in strmoglavil na zadnje mesto ter se nato povzpel do šestega položaja. Na drugi dirki je zmagal in osvojil skupno drugo mesto. Trenutno je v velikem naletu Cairoli, ki je doma pobral eno zmago in eno drugo mesto ter skupno slavje. Tako je v enem tednu trikrat zmagal in osvojil dve skupni zmagi. S tem je potrdil napovedi, da je postal resen kandidat za naslov svetovnega prvaka MXGP.

 

Naslednji spopad Gajserja, Febvreja in Cairolija bo gostila španska Talavera de la Reina. To bo 29. maja, torej na isti dan, ko se bo v Monaku odvijala prestižna dirka formule 1.

Ne spreglejte