Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
5. 11. 2015,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Valentino Rossi Jorge Lorenzo Yamaha MotoGP

Četrtek, 5. 11. 2015, 12.31

8 let

Rossi in Lorenzo nestrpno pričakujeta odločitev športnega razsodišča in finale v Valencii

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Yamahina tovarniška dirkača MotoGP Valentino Rossi in Jorge Lorenzo nestrpno pričakujeta zadnjo bitko v Valencii, ki bo dala zmagovalca dobrih sedem mesecev dolge vojne v kraljevskem razredu.

Vodilni dirkač svetovnega prvenstva MotoGP Valentino Rossi ima pred zadnjo dirko letošnje sezone 7 točk prednosti pred moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom, na voljo pa jih je še 25. Italijan bi moral na veliki nagradi Valencie štartati z zadnjega, 25. mesta, ker je bil kaznovan za incident z Marquezom v Sepangu in ker je imel na eno kazensko točko na svojem računu že iz Misana, ko je na kvalifikacijah oviral Jorgeja Lorenza. A ker se Rossi ni strinjal z odločitvijo direkcije za dirke MotoGP in z Mednarodno motociklistično zvezo, se je pritožil na športno razsodišče v Luzani.

"Še zmeraj čakam odločitev športnega razsodišča, a upam, da bom lahko odpeljal eno normalno dirko in se z Jorgejem za naslov prvaka bojeval pod enakimi pogoji. V Valencii bo ogromno navijačev in tega se že veselim. Na stezi bom skušal dati svoje najboljše. To bo zelo intenziven konec tedna in zelo pomemben. Rad bi razmišljal samo o tem, kaj se bo zgodilo na stezi. Moj cilj je, da bi z mojo ekipo delal po svojih najboljših zmožnostih, da bi iz vsakega treninga potegnil maksimum, da bi lahko na dirko prišel z vsem, s čimer se moram izraziti na najboljši možni način," je pred bitko sezone povedal Valentino Rossi.

Lorenzo je zmagal na vseh letošnjih španskih dirkah, bo tudi v Valencii?

Enako kot Rossi tudi Lorenzo čaka odločitev športnega razsodišča v Lozani, ki je zavrnilo njegovo prošnjo za zaslišanje, a sprejelo njegovo dodatno dokumentacijo.

"V Valencio smo prišli po naporni in razburljivi sezoni. V Maleziji smo dosegli dober rezultat in nadoknadili še več točk v prvenstvu, vendar bom preskočil vse, kar se je tam dogajalo in se bom osredotočil na Valencio, kjer je veliko v igri. Upam, da nas bodo navijači doma podprli in da bomo imeli dobro dirko. Letos sem zmagal na vseh treh španskih dirkah in če bi dobro odpeljal še Valencio, bi bilo čudovito. Prepričan sem, da bomo v Valencii uživali v velikem šovu. Na stezi bom dal vse, kar imam, da osvojim ta naslov svetovnega prvaka," je pred finalom 2015 napovedal Jorge Lorenzo.

Ne spreglejte