Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 6. 2022,
16.30

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Jeffrey Herlings Tim Gajser Tim Gajser Romain Febvre MXGP motokros

Torek, 7. 6. 2022, 16.30

1 leto, 10 mesecev

Romain Febvre

Gajserjev tekmec se po štirih operacijah vrača na dirke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
MXGP Mantova Gajser Herlings Febvre Cairoli | Jeffrey Herlings je še naprej na bolniškem dopustu, se pa na dirke vrača Romain Febvre. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jeffrey Herlings je še naprej na bolniškem dopustu, se pa na dirke vrača Romain Febvre.

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Čas je za dirkanje! Odločil sem se, da se ta konec tedna v Nemčiji vrnem na dirke," je na svojih družabnih omrežjih zapisal aktualni svetovni podprvak v motokrosu razreda MXGP Romain Febvre. Njegova pripravljenost po dvojnem zlomu noge sicer še ni na ravni, da bi se lahko s Timom Gajserjem kosal za zmago.

Tim Gajser Francija
Sportal Ogromno težav za Gajserja, a rdeča tablica ostaja trdno njegova

Novembra se je do zadnje dirke z Jeffreyjem Herlingsom in Timom Gajserjem bojeval za naslov prvaka MXGP. Prvenstvo je končal na drugem mestu. Le nekaj tednov po koncu sezone pa je utrpel dvojni zlom noge na dirki superkrosa v Parizu. Francoz Romain Febvre. Zaradi zapletov pri celjenju zloma je moral spomladi na še četrto operacijo. Njegova vrnitev se je zamaknila. Pravzaprav pred mesecem dni ni nihče zares verjel, da bo letos sploh dirkal. Na polovici sezone je borba za prvaka zanj pač že odpisana. A prvi motokrosist Kawasakijeve tovarniške ekipe oziroma ekipe Kimija Räikkönena se zdaj vendarle vrača. Nastopil bo že ta konec tedna na veliki nagradi Nemčije.

Gajser je v Mantovi novembra sezone končal kot tretji, Febvre kot podprvak. | Foto: Grega Valančič/Sportida Gajser je v Mantovi novembra sezone končal kot tretji, Febvre kot podprvak. Foto: Grega Valančič/Sportida "V zadnjih mesecih je bilo veliko slabih novic, zdaj pa imam eno dobro. Z veseljem sporočam, da bom ta konec tedna spet za štartno rampo," je sporočil Febvre. V preteklem tednu je opravil nekaj dobrih treningov, prvič brez večjih bolečin. "Nisem še vozil veliko. Dva tedna in pol. A je občutek na motorju že dober. Čas je, da se vrnem na dirke. Čeprav občasno se čutim nekaj bolečine, je ta sprejemljiva." Na dirko v Teutschenthal gre brez večjih pričakovanj. Ker se je pred nedavnim poškodoval še drugi voznik Kawasakija Ben Watson, ni imel na treningih nobene prave primerjave. 

Romain FEBVRE Mantova
Sportal Febvre se je vrnil na motor, Herlings se je od njega poslovil
Ne spreglejte