Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 9. 2023,
18.30

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Christian Horner Red Bull Racing Max Verstappen Alpha Tauri Daniel Ricciardo Monza VN Italije Formula 1

Torek, 5. 9. 2023, 18.30

7 mesecev, 4 tedne

Christian Horner po VN Italije

Ricciardo na terapijah, ni še jasno, kdaj se vrača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Zandvoort Daniel Ricciardo Alpha Tauri | Daniel Ricciardo je nesrečno zlomil kost v dlani, ko je v Zandvoortu trčil v tretjem zavoju. | Foto Reuters

Daniel Ricciardo je nesrečno zlomil kost v dlani, ko je v Zandvoortu trčil v tretjem zavoju.

Foto: Reuters

Šef Red Bullove ekipe Christian Horner je po zaključku VN Italije spregovoril o Danielu Ricciardu in Maxu Verstappnu. Avstralec se po poškodbi ne bo vrnil vsaj še eno dirko, bolj vredno še dve, Nizozemec pa je bil v Monzi tako zelo osredotočen, ker mu je rekord deset zaporednih zmag vendarle zelo veliko pomenil.

Spa štart Charles Leclerc Ferrari
Sportal Brez kršitev omejitve proračuna

Christian Horner | Foto: AP / Guliverimage Christian Horner Foto: AP / Guliverimage Daniel Ricciardo, ki je sredi sezone vskočil v dirkalnik ekipe Alpha Tauri kot zamenjava za Nycka de Vriesa, ker ta ni dosegal želenih rezultatov, si je konec avgusta zlomil kost v dlani na treningu v Zandvoortu. Ob trčenju v zaščitne gume ni pravočasno umaknil rok z volana. Avstralec je bil operiran, 12 dni pozneje pa še naprej ni jasno, kdaj se bo lahko vrnil v kokpit.

"V Singapurju ga zagotovo še ne bo. Mislim, da ni nobene možnosti, da bi bil do takrat že pripravljen za dirkanje. Zelo optimistično je tudi, da bi lahko nastopil na Japonskem. Sicer pa dobro okreva. Zapestje že lahko upogiba. Zdaj obiskuje terapije," je zadnje informacije o Ricciardove stanju podal vodja Red Bullove ekipe Christian Horner. Avstralec je uradno rezervni voznik Red Bulla, ki ga je do konca sezone posodil svoji sestrski ekipi. Dirka v Singapurju bo 17. septembra, v Suzuki pa teden dni pozneje. "V motociklizmu pogosto vidimo, da dirkači hitijo z vrnitvijo in si s tem naredijo še več škode. Želimo biti prepričani, da bo povsem zacelil dlan in šele takrat bo sedel v dirkalnik."

Še naprej ga bo menjal novinec Liam Lawson. Mladi Novozelandec je minulo nedeljo v Monzi odpeljal zelo spodbudno, bil je 11.

"Videlo se je, da mu je ta rekord nekaj pomenil"

Deset prstov za deset zaporednih zmag, kar ni pred njim uspelo nikomur. | Foto: Reuters Deset prstov za deset zaporednih zmag, kar ni pred njim uspelo nikomur. Foto: Reuters Horner je pred odhodom iz Monze, kjer je na 14. dirki sezone njegov varovanec Max Verstappen zmagal še dvanajstič letos, povedal še nekaj zanimivega o svetovnem prvaku. Ta ves čas govori, da mu rekordi nič ne pomenijo. A že s tem, ko je dvinil dlani in iztegnil vseh 10 prstanov, je dal vedeti, da mu rekordnih 10 zaporednih zmag vendarle nekaj pomeni. In to zdaj potrjuje njegov šef. "Ne bi rekel, da je bil v Monzi nervozen, bil pa je zelo osredotočen, še bolj kot običajno. Videlo se je, da mu je ta rekord nekaj pomenil. Res je nekaj neverjetnega, da smo dosegli dvojno zmago, Max pa deseto zapored."

Monza Carlos Sainz
Sportal Rekorderja ni ustavil, je pa roparje, ki so ga napadli po dirki
Monza štart Carlos Sainz Ferrari
Sportal Veselja za tifose konec v 15. krogu, v zadnjem Ferrarija skoraj trčila
Lewis Hamilton
Sportal Konec ugibanj glede Hamiltonove prihodnosti
Ne spreglejte