Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
25. 6. 2012,
15.12

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Red Bull Lotus Christian Horner Sebastian Vettel Romain Grosjean

Ponedeljek, 25. 6. 2012, 15.12

4 leta, 9 mesecev

Red Bull se tolaži: Seb je bil razred zase

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sebastian Vettel je na VN Evrope odstopil, a: "Lahko se tolažimo s Sebovim dirkanjem. Bil je razred zase," pove Christian Horner. Iz Renaulta so dobili opravičilo. Pa tudi ekipa Lotus.

Čeprav je Sebastian Vettel v Valencii odstopil, so v ekipi Red Bull pred nadaljevanjem prvenstva formule 1 lahko samozavestni. Nekaj sprememb na zadku dirkalnika, zadnjem krilcu in bočnih stranicah in RB8 je bil na dirki dominanten. Vsaj do okvare alternatorja.

"Odstop je bil zelo, zelo frustrirajoč, a se lahko tolažimo s Sebovim dirkanjem. Bil je razred zase, dirko je imel povsem pod nadzorom," je dan po VN Evrope strnil vodja moštva, Christian Horner. "Imel je izjemen ritem. Valencio zapuščamo prepričani, da imamo hiter dirkalnik. To je dokazal tudi Mark Webber, ki je po 19. štartnem mestu končal kot četrti."

Branilec naslova je po osmi dirki sezone 25 točk za vodilnim Fernandom Alonsom (Ferrari), a Red Bull je v vzponu. Morda se celo bližajo lanski dominanci - dobili so denimo zadnje tri kvalifikacijske treninge. Odstop zaradi mehanske okvare je bil njihov prvi po letu 2010 in jih zato ne skrbi tako zelo. "Prvenstvo je še dolgo. Fernando je opravil izjemen posel, točke je osvojil na vseh dirkah. A statistika kaže, da ima vsak vsaj eno slabo dirko v sezoni. Ko jo bo imel tudi on, se bo situacija uravnotežila," je sklenil Horner.

Tudi Lotus samozavestno naprej

Tako kot Vettlu se je alternator pokvaril tudi v renaultovem motorju Lotusovega dirkalnika Romaina Grosjeana. Če se ne bi, bi mladi Francoz v zaključku nedeljske dirke gotovo ogrozil Alonsovo vodstvo. "Zato z ritmom na dirki ne smemo biti razočarani. Seveda smo razočarani, ker je Romain odstopil, saj je imel dober štart, dobre kvalifikacije in dobro dirko," pove Lotusov šef, Eric Boullier. "Izboljšati moramo samo še kvalifikacije, se znebiti odstopov in lahko bomo z obema dirkačema redno med prvo peterico." Tako so se morali v Španiji zadovoljiti z drugim mestom Kimija Räikkönena. "Še naprej moramo delati na dirkalniku in pravi rezultati bodo prišli. Lahko nam uspe," dodaja Boullier.

Ne spreglejte