Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
9. 6. 2016,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

formula1 Red Bull Max Verstappen

Četrtek, 9. 6. 2016, 18.00

6 let, 6 mesecev

Razbijača Verstappna čakajo močnejši Renault in betonski zidovi

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Red Bullov dirkač formule 1 Max Verstappen, ki je v Monte Carlu razbil dva dirkalnika, komaj čaka VN Kanade, ki se je bo lotil z močnejšim Renaultovim motorjem.

Max Verstappen je z 18 leti v Barceloni postal najmlajši zmagovalec formule 1. Takoj zatem je v Monte Carlu sledil trd pristanek na realna tla: dva razbita dirkalnika na ulični stezi in ničla na najprestižnejši dirki sezone.

Prosti konec tedna med Monte Carlom in Montrealom je Nizozemec izkoristili za obisk domovine, kjer vlada prava evforija. Na stezo v Zandvoortu, kjer je Max z Red Bullom prikazal svoje dirkaške vrline, je prišlo neverjetnih sto tisoč ljudi.

"Dal sem veliko avtogramov. Super je videti toliko navdušenih ljudi. To mora pomeniti, da delaš nekaj dobrega. Seveda sem ponosen, a ostajam umirjen," je za De Telegraaf povedal Max Verstappen.

Max obožuje izjemno hitro stezo v Montrealu z betonskimi zidovi

Nizozemec bo na VN Kanade dobil na voljo močnejši Renaultov motor, s kakršnim je v Monte Carlu že dirkal njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo. Avstralcu je zmaga spolzela med prsti zaradi napačne taktike moštva. Renaultov motor je bil konkurenčen Mercedesovemu, če ne celo boljši.

"Upam, da bo z izboljšanim motorjem ta dirka za nas pozitivna. Skušal se bom uvrstiti na stopničke," je svoj cilj za Montreal razkril Red Bullov dirkač.

Tako kot je steza v Montrealu nekaj posebnega, je tudi občinstvo nekaj posebnega. Zmeraj pričara čarobno atmosfero. | Foto: Tako kot je steza v Montrealu nekaj posebnega, je tudi občinstvo nekaj posebnega. Zmeraj pričara čarobno atmosfero.

Verstappen obožuje izjemno hitro stezo v Montrealu, čeprav ima betonske zidove.

"Steza je nekaj posebnega. Ima veliko dolgih ravnin in počasnih ovinkov z majhnim oprijemom. Z našimi nastavitvami moramo prav uravnotežiti dirkalnik. Rad imam cono zaviranja v zadnjo lasnico, kjer nas zmeraj gleda veliko ljudi in navija za nas. Občutki med dirkanjem na tej stezi so nekaj posebnega, ker si zelo blizu zidovom," je še poudaril Max Verstappen, ki je v Monte Carlu dvakrat trčil v zaščitno ograjo.

Ne spreglejte