Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
11. 10. 2012,
8.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sauber

Četrtek, 11. 10. 2012, 8.41

8 let

Prva dama F1: Kaltenbornova od danes šefica Sauberja

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Formula 1 je dobila prvo šefico ekipe. Peter Sauber je po pričakovanjih vodenje Sauberja predal Monishi Kaltenborn, torej ne po sezoni, ampak že od tokratne VN Koreje.

V avtomotošportu ni veliko žensk, še posebej ne na vodstvenih položajih ekip formule 1. Sauber jo ima! Monisha Kaltenborn ni več le poslovna direktorica, temveč je od tega četrtka tudi prva šefica ekipe v zgodovini tega tekmovanja. Peter Sauber je že pred časom napovedal, da ko naslednje leto dopolni 70 let, ne bo več vodja moštva in bo žezlo predal Avstrijki z indijskimi koreninami. Ustanovitelj švicarske ekipe bo odslej le še predsednik upravnega odbora. Kaltenbornova tako že ta konec tedna na VN Koreje opravlja tudi športne funkcije - vključno s tem, da bo imela zadnjo besedo pri strategiji na dirki. Na njenih plečih bo tudi izbira dirkaškega dvojca za naslednje leto, ki še ni znan.

"Odločena, da ekipo popeljem še višje"

"Že pred časom smo se odločili, da bo Monisha prevzela mojo funkcijo, le datuma nismo določili. Zdaj pa je prišel ta čas. Na nekaj dirk nisem mogel priti, tudi na minulo VN Japonske ne, a je ekipa vseeno opravila odlično delo," je odločitev za spremembo na najbolj odgovornem položaju kar sredi sezone pojasnil Peter Sauber. "Ne dvomim, da Monisha ne bi imela ustreznih vrlin za odlično šefico ekipe." Kaltenbornova se zaveda odgovornosti vodenja ob Williamsu in McLarnu najstarejše zasebne ekipe formule 1. "Peter Sauber je moštvo ustanovil pred 40 let. V formuli 1 je že 20 let. Smo četrta najstarejša ekipa. Da ustvariš tak projekt in preživiš v tako zahtevnem okolju, je velik dosežek. Postavila sem si visoke cilje in sem odločena, da ekipo popeljem še višje, kot si Peter tudi želi.""

Sauber je pred zadnjimi petimi dirkami sezone 2012 na šestem mestu konstruktorskega seštevka in le 20 točk za Mercedesom - s Kamuijem Kobajašijem in Sergiom Perezom imajo letos že štiri uvrstitve na stopničke.

Ne spreglejte