Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2013,
21.35

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Spa Francorchamps Pirelli

Četrtek, 22. 8. 2013, 21.35

5 let

Pirelli pripravljen: Epski Spa največji izziv sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Zadnja dirka letošnjega svetovnega prvenstva formule ena je bila na eni od najpočasnejših stez, prihodnja, ta konec tedna, bo na superhitrem Spa Francorchampsu.

Klasična steza v belgijskih Ardenih Spa Francorchamps je z dobrimi sedmimi kilometri najdaljša v koledarju svetovnega prvenstva in tudi najhitrejša. Dirkači kar 72 odstotkov kroga prevozijo s polnim plinom, tudi znameniti ovinek Eau Rogue, ki so ga v preteklosti "na polno" prevozili resnično le najpogumnejši, je ob vseh sodobnih elektronskih pomagalih v današnji formuli ena le del najdaljšega odseka v koledarju, ki ga dirkači prevozijo s povsem pohojeno stopalko za plin. Motorji od prvega do petega ovinka Spaja, 1,84 kilometra, kar 22,4 sekunde delujejo v najvišjih obratih, od 11 od 14 ovinkov na stezi pa prevozijo v četrti ali višji prestavi. Najbrž ni treba posebej poudarjati, da bodo močno obremenjene tudi pnevmatike. Po letošnjem Silverstonu, kjer so takratne Pirellijeve pnevmatike povsem odpovedale, so se ogorčeni dirkači spraševali, kaj bo šele v Belgiji. Pirelli je že na Madžarsko pripeljal izboljšane gume, zato izziv sezone pričakuje bolj mirno. "Spa ni samo epska steza, ampak za nas tudi največji izziv sezone," pravi direktor Pirellijevega športnega programa Paul Hemby: "Steza je zahtevna zaradi izjemno velikih obremenitev gum, tako vertikalnih – kot je na primer kompresija pri vzponu v ovinek Eau Rogue – kot lateralnih v hitrih ovinkih, kot je Blanchimont. Pogosto na gume pritiskajo sile z več strani hkrati, kar je seveda še dodatna težava. Skrb za čim manjšo obrabo pnevmatik bo zato zelo pomembna, še posebej v tako dolgem krogu."

Pirelli bo v Belgiji moštvom ponudil dve najtrši različici, ki jih ima na voljo, oranžne P Zero (mehke) in bele P Zero (srednje). "V Spaju je mogočih veliko strategij, ob izbiri prave taktike se lahko zelo veliko pridobi, na vsak način pa morajo biti moštva tudi zelo prilagodljiva, saj svoj čar belgijski dirki pogosto doda tudi nepredvidljivo vreme. Razmere se lahko spremenijo zelo hitro, takrat pa je ključ do uspeha pravilna izbira gum 'intermediate' ali pnevmatik za dež," še pravi Hemby. Vremenska napoved za ta konec tedna v Spaju prinaša prav to nepredvidljivost, za soboto in nedeljo so namreč napovedane padavine in nizke temperature, okoli 20 do 22 stopinj Celzija.

Ne spreglejte