Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2022,
15.30

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Jaka Peklaj Jan Pancar motokros

Torek, 19. 4. 2022, 15.30

2 leti

Mokros, državno prvenstvo

Pancar prepričljiv v uvodu domače sezone motokrosa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Jan Pancar | Jan Pancar je zabeležil dve zmagi. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jan Pancar je zabeležil dve zmagi.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Motokrosisti so v prazničnem koncu tedna opravili prvi dirki letošnjega državnega prvenstva. Tako na preizkušnji v Prilipah pri Brežicah kot na dirki v Savskem Marofu na Hrvaškem je v najmočnejšem razredu open slavil Jan Pancar, ki sicer tekmuje tudi v svetovnem prvenstvu razreda MX2.

V Brežicah so morali v začetku meseca zaradi slabe vremenske napovedi prvo dirko sezone prestaviti na velikonočno soboto, ko jim je bilo vreme bolj naklonjeno. V najmočnejšem razredu open je bil daleč najboljši Jan Pancar, obakrat je v cilj pripeljal z veliko prednostjo. Drugo mesto si je privozil branilec naslova v razredu Peter Irt, tretji pa je bil na koncu v seštevku dveh voženj Luka Kutnar.

Tudi v MX2 so bili rezultati na prvih šestih mestih v obeh vožnjah povsem enaki. Največ je pokazal Luka Milec, ki sta mu uspeli dve odlični vožnji ter dve zmagi. Drugi je bil letošnji novinec v razredu MX2 v državnem prvenstvu Jaka Peklaj, lanski podprvak razreda MX125. Na tretjem mestu je obe vožnji končal Gal Hauptman.

Žan Oven je letos iz razreda MX85 prestopil v močnejši razred MX125 ter že na prvi dirki prepričljivo dobil obe vožnji in zmagal. Drugi je bil Tilen Demšič, tretji pa Mark Müller. V kategoriji MX65 je bil prvi Tai Vidovič, v MX85 pa Lukas Osek, v MX50 pa Matic Maček.

Dirka v Savskem Marofu na hrvaški strani meje je bila v ponedeljek prva od dveh letošnjih, ki jih bodo skupaj vozili slovenski in hrvaški tekmovalci.

Pancar je tudi na tej drugi dirki v razredu open pokazal, da sodi v sam svetovni vrh motokrosistov. Prepričljivo je opravil s celotno konkurenco in brez težav zmagal. Še najbolj se mu je približal Peter Irt, sledil pa jima je Kutnar, v obeh vožnjah je bil vrstni red dirkačev enak.

V kategoriji MX125 sta se obe vožnji končali z enakim vrstnim redom; dvakrat je zmagal Oven pred Demšičem in Luko Kranjcem. V razredu MX65 je bil najboljši Vidovič, v MX85 pa si je skupno zmago privozil Miha Vrh, medtem ko je v MX50 zmagal David Dorčić.

Tretja od skupno sedmih dirk državnega prvenstva v motokrosu bo v soboto, 7. maja, na radizelski progi.

Trentino Tim Gajser zmaga
Sportal Kako je Gajser prehiteval in videl navijaško evforijo #video
Ne spreglejte