Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 9. 2011,
13.37

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Toni Mulec Tim Gajser Tim Gajser Klemen Gerčar

Sreda, 14. 9. 2011, 13.37

1 leto, 3 mesece

Motokrosisti v Francijo pomlajeni, a optimistični

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec tedna se bo v Franciji odvila ena najpomembnejših dirk sezone za motokrosiste. Slovenija v zasedbi Toni Mulec, Tim Gajser in Klemen Gerčar upa predvsem na uspešno opravljene kvalifikacije.

Že kvalifikacije so namreč na tem tekmovanju izredno pomembne in naporne. V konkurenci 35 držav si bo v soboto le 19 najboljših priborilo pravico do nastopa v nedeljskem finalu A, ki nato odloča o prvih mestih. Eno mesto pa bo dobila še ekipa, ki bo najboljša v nedeljski jutranji dirki finala B.

Na stezo v Saint Jean d'Angely bo Roman Jelen odpeljal pomlajeno postavo. Debitant v članski konkurenci na teh tekmovanjih je Tim Gajser, sveži evropski podprvak v razredu do 125 ccm, ki ima le 15 let, za Mulca bo nastop na svetovnem pokalu narodov prav tako prvi, za Gerčarja pa drugi. "Skušali se bomo uvrstiti v finale A. Moj razred je težak, toda potrudil se bom po najboljših močeh," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Mulec, ki bo Slovenijo zastopal v razredu MX1. V MX2 bo tekmoval Gajser, ki prav tako optimistično pričakuje dirko: "Tokrat bom prvič vozil za Slovenijo na takšni dirki. Pripravljen sem dobro, forma je odlična, upam, da bomo vsi pokazali, kaj znamo."

Najboljša uvrstitev doslej 9. mesto

Za Slovenijo bo prihajajoči nastop 14. v tem tekmovanju, doslej najboljša uvrstitev pa je 9. mesto iz leta 1998. Na zadnji dirki pred dvema letoma je bila Slovenija 29. "To je moj drugi nastop za Slovenijo na pokalu narodov. Realni cilji so, da bi se, z malo sreče, uvrstili med 20 najboljših na svetu. Smo mlada, nova ekipa, jaz in Tim imava že izkušnje na svetovnih prvenstvih in tudi na tej progi, ki bi morala ustrezati vsem trem. Dirka je prestižna, kot nekakšna olimpiada, saj nastopijo le po trije najboljši iz vsake države in vesel sem, da sem tudi jaz med njimi," pa je dejal Gerčar, predstavnik razreda open, ki je z doslej enim nastopom tudi najizkušenejši v slovenski vrsti. Med favoriti za končno zmago so v ospredju Američani, ki so na teh tekmovanjih nepremagljivi že zadnjih šest sezon. Močni bodo tudi domačini Francozi, nevarni pa tudi Britanci in Belgijci.

Podobno tekmovanje pa bodo imeli naslednji konec tedna tudi tekmovalci s terenskimi štirikolesniki. Na tem področju imajo Slovenci precej manj izkušenj, saj bodo nastopili šele drugič. Nemški Jauer bo gostil 17 ekip, Slovenci Miha Špindler, Tadej Koščak in Tomaž Jernejšek pa pričakujejo predvsem dober nastop in nabiranje izkušenj. "Prevelikih pričakovanj nimamo. Sam bom prvič nastopil na pokalu narodov med štirikolesniki. Če bo šlo po načrtih, upam, da bomo lahko nekaj naredili tudi za prihodnost tega športa pri nas," je dejal Špindler, nekdanji motokrosist. Slovenija je v tem tekmovanju prvič nastopila pred dvema letoma in bila 12., lanski naslov pa bodo branili Italijani.

Ne spreglejte