Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 11. 2023,
15.40

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Ducati Jorge Martin Francesco Bagnaia Maverick Vinales MotoGP

Sobota, 25. 11. 2023, 15.40

5 mesecev

motogp, vn valencie, kvalifikacije

Martin dobil šprint, prvak bo odločen na zadnji dirki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Jorge Martin | Jorge Martin | Foto Guliverimage

Jorge Martin

Foto: Guliverimage

Šele zadnja dirka sezone, v nedeljo v Valencii, bo odločila svetovnega motociklističnega prvaka v razredu motoGP. Francesco Bagnaia ima samo še 14 točk prednosti, saj je sobotni šprint dobil njegov izzivalec Jorge Martin.

Fabio Di Giannantonio
Sportal Zmaga za Di Giannantonia, Bagnaia prednost povišal

Francesco Bagnaia | Foto: Guliverimage Francesco Bagnaia Foto: Guliverimage Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je zmagovalec šprinterske dirke za veliko nagrado Valencie, zadnje letošnje dirke prvenstva motoGP. Drugo mesto je pripadlo Južnoafričanu Bradu Binderju (KTM), tretje pa Špancu Marcu Marquezu (Honda). Martin je z zmago odločitev o naslovu svetovnega prvaka prestavil na nedeljo, vodilni v seštevku, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), je bil namreč šele peti.

Bagnaia je po drugem štartnem mestu takoj na začetku šprinterske preizkušnje zdrsnil na peto mesto in ni več posegel v boj za zmago. To si je po dobrem štartu in nekaj prehitevanjih zagotovil Martin in še devetič v sezoni zmagal na sobotnem šprintu. V skupnem seštevku ima pred zadnjo preizkušnjo sezone Bagnaia še 14 točk prednosti pred Martinom. Za drugi zaporedni naslov mora 26-letni Italijan ob morebitni zmagi Martina nedeljsko dirko končati najmanj na petem mestu.

Mavericksom Viñales | Foto: Guliverimage Mavericksom Viñales Foto: Guliverimage Na štartni vrsti bo Bagnaia v boljšem položaju, saj si je na sobotnih opoldanskih kvalifikacijah priboril drugo mesto. Za Mavericksom Viñalesom (Aprilia) je zaostal 92 stotink sekunde. Ob njima bo iz prve štartne vrste šprintersko in glavno dirko začel še Francoz Johann Zarco (Pramac Ducati). Martin je bil na kvalifikacijah samo šesti, iz druge štartne vrste bosta pred njim tako štartala še dirkača tovarniške ekipe KTM, Avstralec Jack Miller in Binder.

Jorge Martin
Sportal Martin na šprintu zmanjšal razliko, Marini najboljši v kvalifikacijah
Ne spreglejte