Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 7. 2020,
11.43

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Charles Leclerc formula1

Petek, 10. 7. 2020, 11.43

3 leta, 9 mesecev

prekršil stroga varnostna pravila glede omejitve širjenja okužb z novim koronavirusom

Monačanu le opozorilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Charles Leclerc | Charles Leclerc jo je odnesel zgolj z opozorilom, potem ko je prekršil stroga varnostna pravila vodstva svetovnega prvenstva F1 glede omejitve širjenja okužb z novim koronavirusom. | Foto Getty Images

Charles Leclerc jo je odnesel zgolj z opozorilom, potem ko je prekršil stroga varnostna pravila vodstva svetovnega prvenstva F1 glede omejitve širjenja okužb z novim koronavirusom.

Foto: Getty Images

Dirkač formule 1 Charles Leclerc jo je odnesel zgolj z opozorilom, potem ko je prekršil stroga varnostna pravila vodstva svetovnega prvenstva F1 glede omejitve širjenja okužb z novim koronavirusom. Leclerc se je ta teden za tri dni odpravil domov v Monako in se ni držal zapovedanega "mehurčka".

VN Avstrije 2020 F1
Sportal Finec brez težav do zmage, za njim pa prava drama

Na Štajerskem je bila v nedeljo prva dirka sezone svetovnega prvenstva F1, Leclerc pa je zaostal le za zmagovalcem Fincem Valtterijem Bottasom.

Dirkača Ferrarija je na družbenih medijih moč videti, kako se je družil s prijatelji zunaj zapovedanega "mehurčka" med kratkim premorom po nedeljski dirki za VN Avstrije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predstavnik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) je dejal, da je bil "Ferrari opozorjen, da bodo pri zvezi vsak nadaljnji podoben primer kršitve varnostnih protokolov glede covida-19 obravnavali precej strožje, s kaznimi".

Leclerc je sicer sporočil, da je po vrnitvi iz Monaka dvakrat opravil test na novi koronavirus in je bil obakrat negativen.

Poleg njega je v Monako odpotoval tudi nedeljski zmagovalec Bottas, a slednji ni šel ven iz svojega določenega "mehurčka" ljudi oziroma stikov in se je držal pravil vodstva F1.

Fernando Alonso
Sportal Uradno: Fernando Alonso od leta 2021 znova v formuli 1

V F1 italijanski dvojček Monza - Mugello, na koledarju tudi Soči

Vodstvo svetovnega prvenstva v formuli 1 je na zaradi koronavirusne pandemije precej okrnjen koledar sezone 2020 danes umestila še dve dirki. Kot so sporočili organizatorji, bo dirki za VN Italije v Monzi (6. september) sledila še premiera F1 v Mugellu 13. septembra, na koledar pa se vrača VN Rusije, ki bo 27. septembra v Sočiju.

Monza Formula 1 | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Navdušeni smo, da lahko objavimo še dve dirki v koledarju F1 za sezono 2020. Za nami je odločen start v sezono v Avstriji, ki nas je navdal z optimizmom za nadaljevanje sezone," je ob tem dejal šef formule 1 Chase Carey.

V Spielbergu so se medtem danes že začeli treningi za nedeljsko drugo dirko sezone na Štajerskem; zmagovalec prve dirke sezone je minulo nedeljo postal Finec Valtteri Bottas (Mercedes), nedeljski drugi dirki v Spielbergu nato 19. julija sledi še VN Madžarske.

Nato imajo dirkači teden dni premora, preden bosta dve dirki v Silverstonu 2. in 9. avgusta, karavana se nato seli v Španijo (16. avgust) in Belgijo (30. avgust).

Za zdaj je na koledarju sezone deset dirk, vodstvo F1 si jih želi organizirati vsaj 15.

Preberite še:

Bernie Ecclestone
Sportal Bernie Ecclestone: Formula 1 ni rasistična
Valtteri Bottas & Lewis Hamilton
Sportal Hamilton: Gre za enakost, ne za politiko
Ne spreglejte