Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2016,
19.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Formula 1 Nico Rosberg svetovno prvenstvo

Torek, 22. 11. 2016, 19.30

6 let, 6 mesecev

"Moje možnosti so neznatne, ne glede na to, kaj naredim"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Lewis Hamilton | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pred zadnjo dirko sezone svetovnega prvenstva formule ena še vedno obstaja možnost, da naslov prvaka osvoji Lewis Hamilton, a tudi angleški as sam priznava, da je ta neznatna. "Vseeno se ne morem in ne bom predal," pravi pred nedeljsko dirko v Abu Dabiju.

Lewis Hamilton za vodilnim dirkačem sezone in svojim moštvenim kolegom pri Mercedesu Nicom Rosbergom zaostaja 12 točk. Trikratni svetovni prvak za morebitno ubranitev naslova iz lanske sezone v nedeljo potrebuje zmago, ob tem pa se Nemec ne sme uvrstiti na stopničke.

"Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi, pa če se zdi še tako neverjetno"

Karte so zložene proti 31-letnemu Angležu, ki je sicer na uličnem dirkališču po marini Yes v Abu Dabiju že zmagal dvakrat (2011 in 2014), vseeno pa se ne predaja vnaprej.

"Sezona ni bila popolna in moje možnosti za naslov so neznatne, ne glede na to, kaj naredim ta konec tedna. Vseeno se ne morem in se tudi ne bom predal. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi, pa če se zdi še tako neverjetno. Dokler sem prepričan, da sem dal svoj maksimum, bom ponosen nase in na to, kar sem naredil," pravi zmagovalec 52 dirk formule ena.

"V Abu Dabiju sem vselej močan, zato imam razlog za samozavest"

Rosberg mora za osvojitev svojega prvega naslova prvaka le zdržati pritisk, izkoristiti premoč Mercedesa in se uvrstiti vsaj na tretje mesto. Zagotovo se bo izogibal nepotrebnemu tveganju, a je formula ena še vedno dovolj nepredvidljiv šport, da lahko Hamilton upa na Nemčevo smolo, morebiten odstop, tehnične težave, ki bi ga oddaljile od stopničk …

Nico Rosberg je le še korak oddaljen od svojega prvega naslova svetovnega prvaka, v Abu Dabiju le ne sme biti slabši od tretjega mesta. | Foto: Reuters Nico Rosberg je le še korak oddaljen od svojega prvega naslova svetovnega prvaka, v Abu Dabiju le ne sme biti slabši od tretjega mesta. Foto: Reuters

"Dirkaški konec tedna je vselej izziv. Nič v tem športu ni preprosto in tudi v Abu Dabiju se moram osredotočiti in narediti vse za dober rezultat. Imam lepe spomine na to stezo, na njej sem bil vselej močan, zato imam razlog za samozavest," pred odločilnim koncem tedna sezone pravi Rosberg.

Ne spreglejte