Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 9. 2019,
6.23

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,57

2

Natisni članek

Michael Schumacher

Torek, 10. 9. 2019, 6.23

4 leta, 7 mesecev

Zdravljenje Michaela Schumacherja

Michaela Schumacherja so na skrivaj pripeljali v bolnišnico v Parizu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,57

2

Michaela Schumacherja, nekdanjega vrhunskega dirkač formule 1, so v ponedeljek popoldne na skrivaj prepeljali v bolnišnico v Parizu, kjer ga bo zdravil najbolj priznan francoski kirurg. Šlo naj bi za presaditev matičnih celic.

Avtomoto Razstava v Maranellu ob Schumacherjevi 50-letnici #foto

Po pisanju francoskega medija Le Parisien so Schumacherja v ponedeljek popoldne odpeljali v bolnišnico Pompidou na jugozahodu Pariza. Trdijo, da so nekdanjega voznika Ferrarija prepeljali v bolnišnico zaradi transfuzije matičnih celic, saj naj bi ga namestili na oddelek za kardiovaskularno kirurgijo. Tam naj bi zanj skrbel priznani francoski zdravnik Philippe Menasche.

Francoski zdravnik je najbolj znan po tem, da je leta 2014 opravil prvo presaditev embrionalnih celic na pacientu s srčnim popuščanjem, specializiran pa je za raziskave matičnih celic.

Za Sumacherja naj bi skrbel eden najbolj priznanih zdravnikov. | Foto: Getty Images Za Sumacherja naj bi skrbel eden najbolj priznanih zdravnikov. Foto: Getty Images

Od nesreče minilo že skoraj šest let

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 se v javnosti ni pojavil že vse od nesreče na smučanju v francoskih Alpah. Od tega je minilo že skoraj šest let. Schumacher, ki je januarja praznoval svoj 50. rojstni dan, je v nesreči dobil hude poškodbe glave in bil več mesecev v komi. Zdravniki so dejali, da je imel veliko srečo, da je sploh preživel.

O njegovem zdravljenju se vse do danes ve zelo malo. Domneva se, da je Schumacher v domači oskrbi v Ženevi, kjer zanj skrbi številno zdravniško osebje.

Corinna Schumacher, žena Michaela Schumacherja | Foto: Guliverimage/Getty Images Corinna Schumacher, žena Michaela Schumacherja Foto: Guliverimage/Getty Images

Delajo vse, kar je v njihovi moči

Na začetku leta je skopo izjavo za medije dala njegova žena Corinna, ki je ob 50-letnici svojega moža želela spomniti na njegove uspehe. "Radi se spominjamo njegovih zmag, rekordov ... Lahko ste prepričani, da je v najboljših rokah in da delamo vse, da mu lahko pomagamo. Prosimo, da razumete, da želimo občutljive teme, kot je njegovo zdravje, ohraniti v zasebnosti, kar je tudi želja Michaela."

Jean Todt in Michael Schumacher | Foto: Reuters Jean Todt in Michael Schumacher Foto: Reuters Skupaj sta gledala dirko formule 1

Na začetku leta je sedemkratnega svetovnega prvaka obiskal Jean Todt, nekdanji športni direktor Ferrarija. 73-letni Francoz je izjavil, da sta si z Michaelom skupaj ogledala dirko formule 1. "Vedno sem previden pri svojih izjavah, ampak je res. Z Michaelom sva skupaj gledala dirko formule 1. Je v najboljših rokah in zanj je dobro poskrbljeno. Ni obupal in še vedno se bori," je pred časom povedal Todt, ki je med drugim razkril, da Schumacher težko govori.

"Najino prijateljstvo ne mora biti takšno, kot je bilo prej. Samo zato, ker komunikacija ni takšna, kot je bila prej. Še naprej so bori in z njim tudi njegova družina."

Ne spreglejte