Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 8. 2015,
18.31

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mercedes Lewis Hamilton Nico Rosberg Hungaroring Spa Francorchamps

Torek, 18. 8. 2015, 18.31

4 leta, 8 mesecev

Mercedes še vedno daleč pred tekmeci, a Toto Wolf zahteva "neizprosnost"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po poletnem premoru se bo ta konec tedna nadaljevalo svetovno prvenstvo formule ena. Na klasiki v Belgiji se polom Mercedesa z Madžarske ne sme ponoviti, je odločen Toto Wolf.

Mercedesov šef oddelka za motošport Toto Wolf je bil po zadnji dirki letošnjega svetovnega prvenstva besen, prvič v sezoni sta dirkača srebrnih puščic ostala brez stopničk, Lewis Hamilton je bil "le" šesti, Nico Rosberg pa še dve mesti slabši.

"Za nami je deset dirk, do konca sezone jih je ostalo še devet, v drugo polovico prvenstva pa vstopamo z večjim točkovnim izkupičkom, kot smo ga imeli lani v tem obdobju," je izračunal Wolf, a brž dodal: "Vseeno pa je naša prednost pred tekmeci manjša kot lani. Ne smemo si privoščiti spodrsljajev. Na Hungaroringu se je pokazalo, da bodo naši tekmeci vsako priložnost zgrabili z obema rokama."

"Priložnosti za dobiti ali izgubiti prvenstvo je še veliko"

V prvenstvu dirkačev ima vodilni Hamilton (202 točki) še lepo prednost pred moštvenim kolegom Rosbergom (181), a Sebastian Vettel (160), ki letos s Ferrarijem dosega precej konstantne rezultate in je z zmago na Madžarskem dobil nov veter v jadra, še preti dominaciji Mercedesa.

"Med poletjem smo lahko uživali in si napolnili baterije, ampak nismo pozabili na to, kar nas čaka do konca sezone. Priložnosti za dobiti ali izgubiti prvenstvo je še veliko, zato moramo biti neizprosni pri lovu na končno zmago," je še povedal Wolf.

Hamilton in Rosberg bosta poskušala slab vtis z Madžarske popraviti že ta konec tedna, ko je na sporedu belgijska klasika v Spa Francorchampsu. Lani sta se na dirki za VN Belgije dirkača Mercedesa osmešila. Zaradi njunega trka je Hamilton odstopil, medtem ko je Rosberg še izvlekel drugo mesto. Če se letos ponovi kaj podobnega, bo v garaži vodilnega moštva (383 točk) še vroče.

Ne spreglejte