Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
13. 11. 2015,
23.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mick Schumacher Mercedes Ferrari

Petek, 13. 11. 2015, 23.12

7 let, 12 mesecev

Mercedes se spogleduje z Mickom Schumacherjem, ki je obiskal Ferrari

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Aktualni konstruktorski in dirkaški svetovni prvak formule 1 Mercedes in njegov letošnji največji rival Ferrari sta se očitno začela močno zanimati za Micka Schumacherja.

Mick Schumacher, 16-letni sin sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja, je bil ta teden v Ferrarijevi deželi, Italiji. Z obiskom Maranella – prvič v življenju – kjer ima Ferrari svoj sedež, je razburkal domišljijo Schumacherjevih in Ferrarijevih navijačev. Mick je kosil v sloviti restavraciji Montana, kjer se je pogosto ustavil tudi njegov oče Michael.

Z zanimanjem si je ogledal fotografije očeta, ki krasijo stene restavracije. Nato se je srečal z Lucom Baldisserijem, ki je bil na dirkah med letoma 2000 in 2006 inženir Michaela Schumacherja. Skupaj sta spisala najlepšo Ferrarijevo zgodbo v zgodovini športa – pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka formule 1. Danes je Baldisseri vodja Ferrarijeve dirkaške akademije. Ta je valilnica mladih talentov.

Schumacherjev sin v Monzi testiral dirkalnik F3

Mick Schumacher je letos odpeljal prvo sezono v nemški F4 in zasedel skupno 10. mesto. Med novinci je bil tretji. Dokazal je svojo hitrost, a tudi svojo nezrelost, kar pa je za tako mladega voznika povsem nekaj normalnega. Za zdaj dobro prenaša veliko breme, ki mu ga je s svojimi uspehi in priimkom naložil oče Michael.

Leo Turrini, ki je znani Ferrarijev insajder in je v preteklosti razkril že marsikatero skrivnost moštva iz Maranella, je na svojem blogu zapisal: "Mick je bil v Maranellu, da bi se srečal s prijatelji svojega očeta in se pogovoril z Lucom Baldisserijem, ki je delal s Schumijem kot inženir od leta 2000 naprej."

Mick se je po obisku Maranella takoj odpravil na stezo formule 1 v Monzo, kjer je opravil testiranja z dirkalnikom, s kakršnim ekipa Prema Powerteam tekmuje v evropski F3. Schumacherjevega sina je budno spremljal tudi Baldisseri. V letošnji sezoni je Prema Powerteam v evropski F3 skrbela za dirkalnik Lancea Strolla, čigar oče je kanadski milijarder Lawrence.

Prav tega možakarja so mediji navajali kot morebitnega kupca komercialnih pravic formule 1 ali pa kot poslovneža, ki namerava odkupiti določen delež ekipe formule 1 Williams oziroma vanjo ogromno investirati. BBC je poročal, da si je 17-letni Lance že zagotovil pogodbo Williamsovega testnega dirkača za prihodnjo sezono.

Bo Mick Schumacher 12. decembra na Mercedesovi zabavi v Stuttgartu?

Za Micka se zanima tudi aktualni konstruktorski in dirkaški svetovni prvak formule 1 Mercedes. Nemški Kolner Express je razkril, da je Mercedes Micka Schumacherja povabil na svojo veliko dirkaško veselico po koncu sezone, imenovano Zvezde in avtomobili (Stars and Cars), ki jo bodo imeli 12. decembra na nogometnem štadionu v Stuttgartu.

"Micka smo povabili, ker imata Mercedes in njegova družina tesne stike. To bo zanj zelo lepa učna ura," je povedal Mercedesov predstavnik. Morda bo v bližnji prihodnosti prav Mercedes Micku Schumacherju omogočil vstop v formulo 1. Tako kot jo je leta 1991 njegovemu očetu Michaelu, ko je Eddieju Jordanu plačal pol milijona evrov, da je lahko debitiral v športu. Mickov oče je tudi končal kariero formule 1 pri Mercedesu. Morda pa bo 16-letni fant kariero začel pri Ferrariju …

Morda že prav kmalu, saj je letos komaj 17-letni Max Verstappen v formuli 1 dokazal, da ni premlad za ta šport. In da mladost ni zmeraj norost ter da vedno ne skače čez jarek, kjer je most. Lani je Maxu prav iz evropske F3 uspel meteoritski vzpon v formulo 1. Bo šel po isti poti tudi Mick Schumacher?

Ne spreglejte