Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 1. 2016,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

reli Monte Carlo Rok Turk

Nedelja, 24. 1. 2016, 13.15

8 let

Menjalnik prepečil Turku dobro uvrstitev na reliju Monte Carlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tretji dan relija v Monte Carlu se ni končal po načrtih Roka Turka in Eneja Ložnarja. Okvara dirkalnika jima je skalila načrte, zmago pa je slavil Sebastien Ogier.

Francoz Sebastien Ogier (Volkswagen) je zmagovalec uvodne preizkušnje svetovnega prvenstva v reliju 2016. Na dirki v Monte Carlu je branilec naslova svetovnega prvaka ponovil lansko zmago na tem prizorišču, uspeh nemške tovarne je z drugim mestom dopolnil Norvežan Andreas Mikkelsen.

Ogier je bil najboljši tudi na današnji zadnji in skupno 16. hitrostni preizkušnji, "power stageu", ki prinaša še dodatne točke za SP. Skupno je bil Francoz od moštvenega sotekmovalca boljši za skoraj dve minuti, tretji je bil Belgijec Thierry Neuville (Hyundai), ki pa je zaostal že več kot tri minute.

Slovenca odstopila zaradi tehnične okvare Dan sta Slovenca odlično začela. Na hitrostni preizkušnji, ki je prečkala smučišče in na kateri je bilo tudi največ snega, sta se odlično znašla, bila hitrejša tudi od marsikatere posadke v WRC dirkalniku in postavila drugi najhitrejši čas v razredu RC4. V razredu, kjer je startalo 19 posadk, sta se s hitro in drzno vožnjo po dvanajstih hitrostnih preizkušnjah prebila na peto mesto.

A okvara na menjalniku njunega dirkalnika na 13. hitrostni preizkušnji, znamenitem Sisteronu, je pomenila predčasen odstop. Navkljub odstopu pa je bil Turk s prikazanim zadovoljen: "Žal nam jo je zagodla tehnična okvara, tudi to je del tega športa. Zadovoljen sem, da smo dokazali, da lahko dosegamo rezultate pri samem vrhu tudi na svetovnem prvenstvu in to na tako zahtevnem reliju, kot je reli Monte Carlo."

Naslednji reli bo preizkušnja na Švedskem med 10. in 14. februarjem.

Ne spreglejte