Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 3. 2020,
7.46

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Sebastien Ogier reli

Nedelja, 15. 3. 2020, 7.46

4 leta, 1 mesec

Mehičani so se vdali, Ogier pobral smetano na skrajšanem reliju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Sebastien Ogier | Tudi organizatorji mehiškega relija so se vdali. Iz preventivnih razlogov, povezanih z epidemijo novega koronavirusa, so odpovedali današnje preizkušnje. To pomeni, da je na tretji tekmi za svetovno prvenstvo zmaga pripadla Sebastienu Ogierju. | Foto Getty Images

Tudi organizatorji mehiškega relija so se vdali. Iz preventivnih razlogov, povezanih z epidemijo novega koronavirusa, so odpovedali današnje preizkušnje. To pomeni, da je na tretji tekmi za svetovno prvenstvo zmaga pripadla Sebastienu Ogierju.

Foto: Getty Images

Prireditelji mehiškega relija so iz preventivnih razlogov povezanih z epidemijo novega koronovirusa odpovedali vse nedeljske hitrostne preizkušnje, tako da je na letošnji tretji tekmi za svetovno prvenstvo smetano pobral šestkratni svetovni prvak Sebastien Ogier (Toyota).

Organizacijski odbor mehiškega relija se je v dogovoru z vsemi ekipami in vodilnimi osebami Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) odločilo, da bo v soboto končalo tekmovanje po posebni etapi Rock&Rally, na kateri je 36-letni Ogier podvojil svojo prednost pred svojimi zasledovalci.

"Odpoved zadnjega dneva tekmovanja bo vsem ekipam in medijem omogočilo, da se vrnejo v svoje države, saj je pričakovati, da se bodo vse meje zaprle zaradi epidemije novega koronovirusa," je v zvezi s tem dejal direktor mehiškega relija Patrick Suberville.

Ogier, ki je šestič slavil na mehiškem reliju, si je po skupno izpeljanih 17 hitrostnih preizkušnjah privozil 28,1 sekunde prednosti pred svojim najbližjim finskim zasledovalcem Teemujem Suninenom (Ford).

Tretje mesto je zasedel Estonec Ott Tänak (Hyundai), za Ogierjem je zaostal 31,2 sekunde, medtem ko je četrtouvrščeni Britanec Elfyn Evans (Toyota) zaostal 58,6 sekunde.

Ogier, ki je na letošnji uvodni dirki v Monte Carlu zasedel drugo, na drugi dirki na Švedskem pa četrto mesto, je trenutno vodilni v skupni razvrstitvi. Drugouvrščeni Evans zaostaja osem, tretjeuvrščeni Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) pa 20 točk.

Po predvidenem programu, ki pa se zavoljo razmer lahko spremeni, bo naslednja dirka med 21. in 24. majem na Portugalskem.

Izidi:

1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Toyota) 2:47:47,6
2. Ott Tänak/Martin Järveoja (Est/Hyundai) + 27,8
2. Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen (Fin/Ford) 37,9
3. Elfyn Evans/Scott Martin (VBr/Toyota) 1:13,4
5. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Fin/Toyota) 2:20,5
6. Pontus Tidemand/Benn-Patrik Barth (Šve/Škoda) 10:29,3 ...

- skupni vrstni red (po treh od 13 dirkah):

1. Sebastien Ogier (Fra/Toyota) 62
2. Elfyn Evans (VBr/Toyota) 54
3. Thierry Neuville (Bel/Hyundai) 42
4. Kalle Rovanperä (Fin/Toyota) 40
5. Ott Tänak (Est/Hyundai) 38
6. Teemu Suninen (Fin/Ford) 26 ...

Ne spreglejte