Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 1. 2020,
17.45

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Dakar Simon Marčič Savdska Arabija

Ponedeljek, 6. 1. 2020, 17.45

4 leta, 3 mesece

Reli Dakar, 2. etapa

Marčič na Dakarju pridobil tri mesta, težave nekdanjega zvezdnika formule ena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Reli Dakar 2020 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na vzdržljivostnem reliju Dakar so danes v Savdski Arabiji dirkači prevozili drugo etapo. Med motociklisti je slavil Ross Branch (KTM) iz Bocvane, skupno pa je prvi Britanec Sam Sunderland (KTM). Edini slovenski udeleženec relija Simon Marčič (Husqvarna) je bil v etapi 75., skupno pa je na 68. mestu. Med avtomobilisti je etapo dobil Južnoafričan Giniel de Villiers (Toyota), v skupnem vodstvu pa je Argentinec Orlando Terranova (Mini Cooper).

Motociklisti so morali danes prevoziti etapo, dolgo skupno 401 kilometer, 367 km je bilo hitrostne preizkušnje. Slavil je Branch pred Sunderlandom, ki je zaostal minuto in 24 sekund. Tretji je bil Čilenec Pablo Quintanilla. Skupno je zdaj v vodstvu Sunderland z minuto in 18 sekundami prednosti pred Quintanillo, tretji je Argentinec Kevin Benavides.

Slovenec previden, za napad bo še veliko možnosti

Simon Marčič je dirko v nedeljo začel z 71. mestom v uvodni etapi, danes je preizkušnjo končal na 75. mestu, skupno pa je zdaj 68. (+ 2:01:24). "Današnja etapa je bila izredno prašna, zato je bilo prehitevanje skrajno težavno. Zaradi takšnega tveganja sem z zlomljeno roko že končal svoj prvi Dakar in to me je izučilo. Do cilja relija je še 7000 kilometrov, zato bo še veliko možnosti za napad, še posebno v zadnjem sipinskem delu, ki mi bo zelo ustrezal," je povedal Marčič.

V torek bo na sporedu tretja etapa s startom in ciljem v Neomu, dolga 504 kilometre (427 kilometrov hitrostne preizkušnje).

Zmaga de Villiersu, vodstvo Terranovi

Med avtomobilisti je etapo dobil Južnoafričan Giniel de Villiers (Toyota). Skupno je v vodstvu Argentinec Orlando Terranova (Mini Cooper), ki je bil danes drugi s slabimi štirimi minutami zaostanka. Nekdanji dirkač formule 1 Fernando Alonso se je soočil s prvimi tehničnimi težavami in je precej zaostal.

Današnjo etapo je dobil de Villiers, ki je za tri minute in 57 sekund ugnal Terranovo. Katarec Khalid Al-Qassimi (Peugeot) je bil tretji. Skupno je Terranova po dveh etapah v vodstvu, ima pa štiri minute in 43 sekund naskoka pred Špancem Carlosom Sainzem (JCW), tretji je lanski zmagovalec Katarec Nasser Al-Attiyah (Toyota).

Litovec Vaidotas Zala (Mini), ki je presenetljivo dobil prvo etapo, je po drugi zdrsnil na peto mesto.

Smola Fernanda Alonsa

Smolo pa je imel Alonso, ki želi postati prvi svetovni prvak formule 1 z zmago tudi na dakarski preizkušnji. A je hitro doživel prvi udarec, ki je močno zmanjšal njegove možnosti. Po trčenju v skalo po približno stotih kilometrih današnje etape je moral zaradi močno poškodovanega kolesa na svoji Toyoti počakati servisno ekipo, izgubil pa je dve uri in pol. Pred tem sta se s sovoznikom Marcom Como skušala popravila lotiti sama, toda kolo in podvozje sta bila preveč poškodovana. Zdaj je na 48. mestu skupnega seštevka in praktično že brez možnosti za odmevnejšo uvrstitev.

Preberite še:

Simon Marčič
Sportal Zala in Price dobila prvo etapo Dakarja, Marčič 71.
Sportal Trdoživi Mariborčan z velikimi pričakovanji na Dakar #video

 

Ne spreglejte