Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
28. 5. 2016,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

formula1 Red Bull Max Verstappen

Sobota, 28. 5. 2016, 11.00

6 let, 6 mesecev

Manija Max Verstappen se širi kot virus

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Max Verstappen je s svojo prvo zmago formule 1 povzročil pravo evforijo na Nizozemskem. V šport bo očitno v kratkem z velikim sponzorskim vložkom vstopil nizozemski pivovar, v bližnji prihodnosti pa bi lahko tudi Nizozemska gostila dirko formule 1.

Red Bull je najprej medijem vrgel kost za glodanje, ko je tik pred VN Španije Maxa Verstappna iz Toro Rossa napredoval v Red Bull. Nato pa se je Nizozemec po prvi zmagi v karieri znašel na naslovnicah vseh svetovnih medijev. Max je z 18 leti postal najmlajši zmagovalec v zgodovini formule 1. Verstappen si je doma ogledal posnetek dirke v nizozemščini.

"Komentator je jokal. Še zmeraj se naježim, ko to slišim," je za nizozemski časnik Algemeen Dagblad newspaper dejal Max Verstappen. Nizozemski najstnik je bil v Barceloni vesel svojega velikega uspeha, a čustva niso izbruhnila tako močno, da bi zajokal. "Na zmagovalnem odru sem jih zadržal."

Je pa Max priznal, da je bilo nemogoče ignorirati norijo, ki je nastala po VN Španije: "V Barceloni je bilo rahlo noro, a zelo pomembno je, da ne izgubiš tal pod nogami. Oče in menedžer sta mi pri tem pomagala."

Heineken na poti v formulo 1

Meteorskemu vzponu Nizozemca sledi tudi svetovno znani nizozemski pivovar Heineken, ki bo, kot vse kaže, v formulo vložil okoli 200 milijonov evrov. Heineken bo očitno na velikih reklamnih panojih nad stezo nasledil Pirelli, ki se umika. A nizozemski pivovar se očitno ne bo ustavil samo pri tem. V igri naj bi bilo tudi sponzoriranje enega izmed moštev formule 1. Njegovo ime še ni javno znano, lahko pa bi to postal Red Bull, ki ima pod svojim okriljem Nizozemca Maxa Verstappna.

Španski časnik El Confidencial je opazil, da je Jos Verstappen, oče Maxa Verstappna, po zmagi v Barceloni v Red Bullovem prostoru za goste srkal Heinekenovo pivo. Morda to že nakazuje sodelovanje med Red Bullom in Heinekenom.

Se bo na Red Bullovih dirkalnikih kmalu pojavil napis Heineken? | Foto: Se bo na Red Bullovih dirkalnikih kmalu pojavil napis Heineken?

Bo Heineken sponzoriral tudi eno izmed moštev?

Morda bo Heineken sponzoriral ekipo Force India. Je namreč 42-odstotni lastnik United Breweries, ki proizvaja pivo Kingfisher. Njegovo ime je že zdaj na dirkalnikih Force Indie. Solastnik UB je tudi lastnik Force Indie Vijay Mallya.

Težko je verjeti, da bi Heineken sponzoriral ekipo Toro Rosso, ki že sodeluje s špansko znamko Estrella Galicia. Nizozemski pivovar naj bi svoje načrte v formuli 1 razkril v dirkaškem koncu tedna za VN Kanade, med 10. in 12. junijem.

Steza Zandvoort morda v formuli 1 že leta 2020

Za formulo 1 se je po več kot dveh desetletjih začelo zanimati tudi nizozemsko dirkališče Zandvoort. Idejo o vrnitvi v šport bi morala podpreti tudi mesto Haag, ki je glavno mesto nizozemske province Južna Holandija. S približno pol milijona prebivalci je za Amsterdamom in Rotterdamom tretje največje mesto v državi.

"Tega ne moremo izvesti sami, saj gre za mednarodni dogodek, ki presega dirkališče. Imamo velik potencial, a moramo narediti načrt in se začeti pogajati z lastniki komercialnih pravic formule 1. Mislim, da bi bilo leta 2020 dobro leto za  prvo dirko, 35 let po zadnji VN v Zandvoortu," je za nizozemski časnik Noordhollands Dagblad povedal šef dirkališča v Zandvoortu Erik Weijers.

Ne spreglejte