Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
26. 3. 2012,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jorge Lorenzo Yamaha MotoGP

Ponedeljek, 26. 3. 2012, 11.25

8 let

Lorenzo: Zelo sem vesel, pa tudi Ben, Cal in Andrea

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Yamahin tovarniški dirkač v MotoGP Jorge Lorenzo, ki se je ob Hondinem Stonerju na zadnjih testih v Jerezu kot edini spustil pod 1:39, je navdušen nad novo 1000-kubično Yamaho M1.

Svetovni podprvak bo kot vse kaže tudi letos Stonerjev največji rival za naslov svetovnega prvaka. Prvi spopad ju čaka že čez slabih 14 dni, 8. aprila na otvoritveni dirki prvenstva 2012, ki bo štela za VN Katarja. ''Sem resnično vesel, ker smo skušali postaviti nekaj dobrih časov. Zato smo namestili novo zadnjo gumo in dosegli 1:38,9, kar je dober čas. Motocikel smo izboljšali tudi za simulacijo dirke, ki je bila zares dobro odpeljana,'' je hitel razlagat Lorenzo. Španec je optimističen pred novo sezono, ko bo MotoGP vstopil v obdobje 1000-kubičnih motorjev. Yamaha bi lahko bila zelo konkurenčna: na testih v Jerezu so se njeni štirje dirkači uvrstili med najboljšo sedmerico (2. Lorenzo, 4. Spies, 5. Crutchlow, 7. Dovizioso). ''Generalno gledano sem zelo vesel, a ne samo jaz, tudi Ben je zelo blizu najboljšim, prav tako Cal in Andrea. Malo se moramo izboljšati le še na zaviranju. Če nam bo to uspelo, bomo pridobili kakšno desetinko sekunde,'' je napovedal svetovni podprvak.

Spies: Za 2012 imamo konkurenčen motocikel

Ben Spies je za Stonerjem zaostal sedem desetink, za Lorenzom pa nekaj več kot pol sekunde. Kljub temu Američan čuti, da je pripravljen na dirkanje: ''S testom sem zadovoljen. Oba s Jorgejem sva načrtno preizkušala številne stvari. Mislim, da smo dokaj zadovoljni z motociklom, s katerim bomo nastopili v Katarju. Tu v Jerezu je bila za nas dobra izkušnja, pa tudi ona v Sepangu. Na področjih, kjer smo lani imeli probleme, smo se izboljšali. Ne moremo reči, da jih bomo popolnoma rešili, ko bomo odpeljali nekaj dirk, a smo zadovoljni z uravnoteženostjo motocikla in mislim, da imamo za prvenstvo 2012 zelo konkurenčen motor.''

Ne spreglejte