Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
8. 4. 2012,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

VN Katarja MotoGP Jorge Lorenzo Yamaha Honda

Nedelja, 8. 4. 2012, 12.03

8 let

Lorenzo: Yamaha je spet "mašina" za naslov prvaka

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jorge Lorenzo je po osvojitvi najboljšega štartnega položaja pred VN Katarja zatrdil, da ima Yamaha po enoletni suši spet motocikel, s katerim se bo lahko resno borila za naslov prvaka.

Yamaha je v pretekli sezoni tu in tam uspešno tekmovala s Hondo (Lorenzo je zmagal trikrat, Spies pa enkrat), a so po 18 odpeljanih dirkah Casey Stoner, Dani Pedrosa in Andrea Dovizioso osvojili vse kar, je bilo možno: naslov svetovnega prvaka med dirkači, med konstruktorji in med moštvi. Ter tako presekali triletno popolno prevlado Yamahe. A zdi se, da je tovarniška Yamaha ob preklopu iz 800-kubičnih 'mašin' na 1000-kubične motocikle skonstruirala dirkaško 'zverino', ki je ujela, če ne celo prehitela Hondino kreacijo na dveh kolesih. V to je povsem prepričan njen prvi zvezdnik Jorge Lorenzo, ki bo skušal naslovu svetovnega prvaka iz leta 2010 dodati še enega svežega v letošnji sezoni. Svoj optimizem gradi na rezultatih kvalifikacij, ko je prvič v karieri prišel do najboljšega štartnega položaja v Katarju, Yamahin poltovarniški dirkač Cal Crutchlow si je s tretjim mestom pridirkal prvo štartno vrsto v karieri MotoGP, Lorenzov kolega v garaži Ben Spies (četrti) in Calov moštveni kolega Andrea Dovizioso (šesti), ki je debitiral z Yamaho, pa sta se znašla v drugi štartni vrsti.

''Jasno je, da se je letos nekaj spremenilo. Smo bolj konkurenčni – ne samo jaz, Cal je na tretji poziciji, zelo blizu mene in zelo blizu 'pole positiona'. Ben je zraven in tudi Andrea. Torej, Yamaha funkcionira zelo dobro. Sem zelo zadovoljen z rezultatom, a sem moral motor in sebe za osvojitev najboljšega štartnega položaja preganjati 100-odstotno. Da sem sestavil najboljši krog, sem bil vseskozi na limitu. Še zmeraj moramo izboljšati moč motorja na ravnini in našo končno hitrost, a na zavitih delih steze je Yamaha delovala zelo dobro. Ta dva problema bomo reševali v prihodnosti. V ovinkih – še posebej na koncu ovinkov – motocikel funkcionira zelo dobro, zato sem zelo samozavesten in med dirkanjem resnično uživam. Dirka bo zahtevna in gume bodo ključnega pomena,'' je razloge za super hitro Yamaho razložil Jorge Lorenzo.

Crutchlow: Super občutek, ko si v prvi vrsti z Jorgejem in Caseyjem

Yamahin poltovarniški dirkač Cal Crutchlow bo svojo drugo sezono v kraljevskem razredu začel iz prve štartne vrste, prve v svoji karieri MotoGP. Britanec je razkril, da se skrivnost uspeha skriva v preklopu razreda na 1000-kubične motorje: ''Zelo sem vesel, ker lahko gremo na dirko z veliko več samozavesti. Super občutek je, ko si v prvi vrsti s Caseyjem in Jorgejem, ker vsi vedo, kako hitra sta fanta. Dolgo sem čakal na takšen rezultat, a to je fantastična nagrada za ves trud, ki ga je v zimskem času vložila Yamahina zasebna ekipa. Lani sem imel težko sezono, saj sem se mučil z 800-kubičnim motorjem in Bridgestonovo gumo. A Yamahini fantje so v zimskem premoru intenzivno delali z menoj, da bi me naučili, kako pravilno gnati MotoGP motor in to se je na kvalifikacijah Katarja obrestovalo. 1000-kubična 'mašina' se zdi dobra in uživam, ko jo peljem. Zadovoljen sem s svojo dirkaško predstavo, a čestitke Jorgeju, ki je opravil fenomenalen posel in sestavil čudovit čas kroga. A dobro sem se zavedal, česa smo sposobni, ko bomo dali na motor mehko gumo. In mislim sem, da bi se lahko prebil v prvo štartno vrsto. In prav to mi je uspelo. Pozitivna stran kvalifikacij je tudi moj ritem, ki je dovolj dober, da bom lahko dirko končal med najboljšo šesterico, kar ostaja tudi moj cilj. Nedvomno smo iz našega paketa izvlekli maksimum in dirko bom skušal odpeljati najbolje, kar znam. Lahko rečem, da sem na krog od Caseyja in Jorgeja počasnejši med tremi in štirimi desetinkami sekunde, a to je veliko bolje kot je bilo lani.''

Ne spreglejte