Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
10. 3. 2012,
9.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

reli WRC Citroen Ford Sebastien Loeb

Sobota, 10. 3. 2012, 9.32

8 let

Loeb pod hudim pritiskom Hirvonena

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Citroënov tovarniški dirkač Sebastien Loeb je po petkovem dnevu prevzel primat na reliju po Mehiki in si pridirkal več kot 11 sekund prednosti pred moštvenim kolegom Mikkom Hirvonenom.

A do zmage je še daleč, saj je do konca dirkaške prezkušnje še 12 'brzincev' in surova makadamska podlaga, ki je v uvodnih hitrostnih preizkušnjah močno prizadela Fordova tovarniška dirkača Pettra Solberga in Jarija-Mattija Latvalo, bo prav gotovo še terjala svoj davek.

''Še zmeraj smo zelo skupaj in Mikko me hudo preganja. Jari-Matti je prav tako hiter, zato si ne smemo privoščiti počitka. Pred nami je še dolga pot,'' je pred nadaljevanjem relija po Mehiki povedal Sebastien Loeb. Latvala je po drami v petem 'brzincu', ko je zaradi polomljenega vzmetenja izgubil dve minuti, bil neulovljiv na sledečih treh HP in se z osmega mesta zavihtel na četrto pozicijo, za Loebom pa ima malo manj kot minuto in pol zaostanka. Njegova naslednja tarča je Fordov zasebnik Mads Ostberg, ki je oddaljen 16 sekund. ''Zagledal sem skalo, ko sem v šesti prestavi pripeljal čez slep ovinek preko grebena in nisem imel možnosti, da bi se ji izognil,'' je smolo v 5. 'bzrincu' opisal Latvala in nadaljeval: ''Imeli smo slab dopoldan, zato smo morali napasti popoldan.''

V petek popoldan si je občutno opogomel tudi Latvalin moštveni kolega Petter Solberg, ki je s 13. mesta napredoval na peto. Po 12 'brzincu' za Fincem zaostaja le slabih 8 sekund. V soboto in nedeljo se torej obeta četveroboj za zmago med glavnimi zvezdniki svetovnega reli prvenstva.

Organizatorji so iz varnostnih razlogov preventivno odpovedali 9. 'brzinec', saj je obstajala resna grožnja kamenjanja dirkaških posadk. Ob njegovi prvi izvedbi (5. HP) je namreč Citroënova posadka Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul doživela strašljivo izkušnjo. Eden izmed gledalcev je Belgijcema v vetrobransko steklo vrgel kamen, ko sta dirkala v šesti prestavi. Na srečo nihče od njiju ni bil poškodovan, sta pa bila izjemno šokirana.

Ne spreglejte