Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2013,
8.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

speedway Ljubljana

Petek, 30. 8. 2013, 8.09

8 let, 5 mesecev

Ljubljanski speedway praznuje 50 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ljubljana bo 31. avgusta gostila jubilejno 174. dirko speedwaya, ki predstavlja 50. obletnico tega motošporta v slovenski prestolnici.

Dirka, ki jo prireja AMTK Ljubljana, bo tudi finale v okviru mednarodnega ekipnega tekmovanja, v katerem poleg Slovenije nastopajo še Češka, Slovaška in Madžarska.

Za slovensko ekipo bodo na glavni dirki nastopili najuspešnejši slovenski voznik Matej Žagar, Matic Voldrih, Maks Gregorič in Jernej Pečnik. Pred zadnjo dirko jadranskega pokala narodov je v vodstvu Češka, sledijo pa ji Slovaška, Slovenija in na zadnjem mestu Madžarska. Po tekmovanju ekip so organizatorji pripravili še eno dirko, imenovano Dirka za nagrado mesta Ljubljane, na kateri se bodo pomerili najboljši vozniki iz vsake ekipe, ki so nastopile na glavni dirki. Vsaka država bo na prestižni dirki imela po dva predstavnika, ki se bosta potegovala za posebno priznanje v obliki kristalnega krožnika. Priznanje bo podelil ljubljanski župan Zoran Janković.

Zbrali se bodo vsi nekdanji vozniki AMTK Ljubljana

Dogodek pa bo nekaj posebnega za vse ljubitelje tega športa, saj se bodo v soboto na jubilejni prireditvi zbrali vsi nekdanji vozniki AMTK Ljubljana. Leta 1963 je Ludvik Starič, legendarni Leteči Kranjec, odpeljal prvi krog po stadionu Ilirije. Ljubljanski klub je v 50-letni zgodovini dal oba najboljša slovenska voznika speedwaya, preminulega Mateja Ferjana in Mateja Žagarja.

Ob obletnici bodo izdali tudi poseben zbornik, ki ga bodo dobili vsi obiskovalci dirke, v njem pa bodo lahko našli obširen pregled zgodovine AMTK Ljubljana.

Ne spreglejte