Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
19. 3. 2012,
19.26

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

VN Avstralije Red Bull McLaren Jenson Button Sebastian Vettel

Ponedeljek, 19. 3. 2012, 19.26

1 leto, 8 mesecev

Konec dominance Red Bulla, začetek McLarnove?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
McLaren je na VN Avstralije prekinil 24 VN dolgo kvalifikacijsko dominanco Red Bulla. Se zdaj začenja McLarnova? Christian Horner pravi, da ne. Oboji upe na naslov polagajo na nadaljnji razvoj.

Zmaga Jensona Buttna na nedeljski VN Avstralije je bila zapisana v kartah. Pa ne le zato, ker je bil McLaren hiter že na zimskih testiranjih, prvak iz sezone 2009 pa v Albert Parku že dvakrat najboljši. Jessica Michibata, Buttnova spremljevalka, je zmago napovedala že ob prihodu v melbournsko hotelsko sobo. "Ko sva prišla v hotel, me je spomnila, da sva v isti sobi, kot v tistih dveh sezonah, ko sem tu zmagal. Morda sem torej zato zmagal tudi letos," je v smehu razkril Jenson Button. Naj hitro isto sobo rezervira tudi za 2013! "Naslednje leto dobiš drugo sobo," se je v pogovor vmešal branilec naslova Sebastian Vettel (Red Bull).

McLaren je sezono 2012 začel najbolje. MP4-27 ni le lep, je tudi najhitrejši. Vodja ekipe Martin Whitmarsh je tako prepričan, da je osvojitev naslova zdaj odvisna le od njih samih. "Naslov lahko osvojimo, če bomo dirkalnik še naprej dovolj hitro razvijali. In to je naš načrt. Imamo dva fantastična dirkača in močno moštvo. Vse je odvisno od nas. Začeli smo na pravi način. V tem športu je tako, da je treba ves čas izboljševati dirkalnik. Imamo številčno konkurenco v Red Bullu, Ferrariju in Mercedesu, pa še v Lotusu, ki prav tako deluje zelo močan. Tesno je in tako je prav. To je formula 1. Težko je zmagati prvenstvo in tako je prav."

Čeprav se je McLaren v Avstraliji na kvalifikacijah izkazal za sedem desetink hitrejšega od Red Bulla, vodja slednjih, Christian Horner, ostaja prepričan, da bo bitka med njimi v nadaljevanju sezone zelo tesna, da bo na kakšnem dirkališču v manjši prednosti ena, spet na drugem pa druga ekipa. "Že lani ste lahko videli, da različna dirkališča in različne karakteristike zavojev ustrezajo različnim dirkalnikom. McLaren je bil v Melbournu vedno dober, lani je Lewis vso dirko priganjal Sebastiana. Mislim, da sta naši ekipi zelo tesno skupaj in bo odločal razvoj tekom leta." V 2012 torej ne bo nihče dominiral, kot je lani Vettel z Red Bullom.

Ne spreglejte