Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
3. 3. 2016,
20.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kimi Raikkonen Ferrari Barcelona

Četrtek, 3. 3. 2016, 20.44

6 let, 7 mesecev

Kimi Raikkonen glavna medijska zvezda, čeprav sovraži to vlogo

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ko se je Kimi Raikkonen v Barceloni zapeljal iz garaže, je vse šokiral s prvo javno predstavitvijo naprave za zaščito dirkačeve glave. Finec je postavil tudi najboljši čas letošnjih testiranj.

Ferrarijev dirkač formule 1 Kimi Raikkonen je v svojem ogrevalnem krogu tretjega dne testiranj v Barceloni preizkusil napravo za zaščito dirkačeve glave, ki naj postala obvezna oprema v prihodnji sezoni. Finec je izjavil, da je bila vidljivost iz dirkalnika drugačna, a ne bistveno. Rahlo je bil omejen le ob pogledu naprej, kjer mu je naprava prepolovila vidno polje. Raikkonen misli, da to ni zadnja različica naprave in da gre za razvojno fazo.

Ko so Ferrarijevi mehaniki Kimiju z dirkalnika odstranili prototip naprave za zaščito dirkačeve glave, se je z ultra mehko gumo spustil v lov za najhitrejšim časom, ki ga je tudi dosegel – 1:22,765. Njegov dosežek je bil tudi najboljši čas na letošnjih testiranjih v Barceloni. Primat na časovni lestvici je iz rok iztrgal moštvenemu kolegu Sebastianu Vettlu, ki je bil z enako različico gume 23. februarja počasnejši za 45 tisočink sekunde.

Tudi dirkač Force Indie in Toro Rossa Nick Hulkenberg in Max Verstappen sta se osredotočila na štoparico, a z enakimi gumami nista bila sposobna preseči Raikkonena. Nemec je bil prekratek za pet desetink, Nizozemec pa za šest. Oba je zasenčil Williamsov Felipe Massa, ki se je z mehko gumo najbolj približal Kimiju (+0,428).

Mercedesovi prioriteti sta bili testiranje gume medium in izvajanje simulacij dirke. Na delu sta bila oba tovarniška dirkača, Nico Rosberg in Lewis Hamilton. Skupaj sta zbrala 144 krogov oziroma vsak po eno VN Španije.

Novinec Haas, ki v sredo zaradi okvare turbo polnilnika ni odpeljal niti enega kroga, je v četrtek povohal stotico. Romain Grosjean je zbral 98 krogov, a kar trikrat povzročil prekinitev testiranj. Dvakrat je zletel s steze, enkrat pa je imel tehnične težave.

Dirkače formule 1 v petek čaka še finale letošnjih predsezonskih testiranj. Ura resnice pa bo 20. marca, ko bo otvoritveno dirko prvenstva 2016 gostil avstralski Melbourne.

Ne spreglejte